Skip to content

ОФІЦІЙНО У Дніпрі 14 будинків отримали новий історичний статус: що про них відомо

У Дніпрі 14 будинків отримали новий історичний статус: що про них відомо - Наше Місто

Щороку 18 квітня у світі відзначають Міжнародний день пам’яток і визначних місць. Для України, яка потерпає від збройної агресії росії, свято є особливим. Адже ворог не тільки вбиває українців, а й нищить культурний код народу, руйнує пам’ятки архітектури та історії. Але навіть в умовах війни трапляються й позитивні новини. До Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено ще 14 пам’яток архітектури національного значення у Дніпрі.

Серед них:

  • – Будинок клубу по вулиці Воскресенській, 3;
  • – Будинок театру по вулиці Воскресенській, 5;
  • – Губернаторський будинок по вулиці Воскресенській, 14;
  • – Будинок гірничого інституту, по проспекту Яворницького, 19;
  • – Хімічний корпус університету по проспекту Яворницького, 36;
  • – Будинок театру по проспекту Яворницького, 97 та інші.

Внесення пам’яток до Державного реєстру є важливим кроком для убезпечення пам’ятки від існуючих наразі маніпуляцій, до яких вдаються власники/користувачі пам’яток, стверджуючи, що якщо пам’ятки немає в Державному реєстру нерухомих пам’яток України, то вони не мають охоронного статусу. Таким чином, внесення пам’яток до Держреєстру не є простою формальністю, а важливим кроком для збереження культурної спадщини міста.

Також ми поспілкувались з начальником управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради Надією Лиштвою про роль Міжнародного дня пам’яток і визначних місць в умовах війни. Докладніше – у нашому відео.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: