Skip to content

У Дніпрі завдяки унікальному обладнанню проводять операції на колінних суглобах без єдиного розрізу

У Дніпрі завдяки унікальному обладнанню проводять операції на колінних суглобах без єдиного розрізу

У Дніпрі перевірили роботу лікарні. У закладі відбувся ремонт операційних блоків. Їх використовують для проведення оперативних втручань торакальним хворим та пораненим, а також хворим травматологічного профілю та пацієнтам із судинними вадами. Про це пише “Наше місто” з посиланням на міську владу Дніпра.

Ремонт був проведений у найкоротші терміни за рахунок коштів місцевого бюджету. Приміщення переплановані, відремонтовані та облаштовані згідно до сучасних вимог, укомплектовано обладнанням.

«Ця лікарня з перших днів війни надає допомогу пораненим. Тепер лікарі-хірурги мають можливість проводити більш технологічні операції, у тому числі з використанням методів малоінвазивної хірургії», – зауважила заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Прибиток.

У Дніпрі завдяки унікальному обладнанню проводять операції на колінних суглобах без єдиного розрізу

Нещодавно лікарня від благодійної організації отримала найсучасніше нове обладнання – артроскопічну стійку Arthex з високоякісними оптичними характеристиками.

За словами лікаря ортопеда-травматолога Василя Борисовича: «На сьогоднішній день саме ця артроскопічна система забезпечує найкращу якість зображення та універсальність використання».

Артроскопія – це малоінвазивна операція, що проводиться без розрізу. Доступ до суглоба забезпечується через 2-3 проколи в ділянці коліна, в які вводять артроскоп з відеокамерою та ендоскопічні інструменти. Зображення з камери передається на монітор із збільшенням у 40-60 разів.

За 2023 рік виконано 356 артроскопічних операцій колінного суглоба. На новій стійці Arthex вже виконано 13 операційних втручань.

Раніше ми писали, у Дніпрі розповіли, як порахувати розмір допомоги за лікарняними.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: