Skip to content

Підвищення пенсій в Україні 2024: хто отримає доплати у червні

Підвищення пенсій в Україні 2024: хто отримає доплати у червні

Літом в Україні передбачається збільшення розміру пенсійних виплат для певних груп населення. Хто і який розмір доплат зможе отримати, – розповість «Наше Місто» з посиланням на ПФУ.

Збільшення пенсій влітку можливе для тих, хто має право на отримання різноманітних додаткових виплат, надбавок, допомоги та компенсацій відповідно до чинного законодавства.

Серед тих, чиї пенсії зростуть, варто виділити пенсіонерів, які досягли віку старше 70 років. Їм може бути призначена вікова надбавка, розмір якої залежить від віку:

  • Від 70 до 74 років: додатково 300 гривень;
  • Від 75 до 79 років: додатково 456 гривень;
  • Від 80 років та старше: додатково 570 гривень.

Ці додаткові суми автоматично нараховуються та додаються до основного розміру пенсії. Однак ці надбавки надаються лише пенсіонерам, пенсії яких не перевищують 10 340,35 гривень.

Також, у квітні будуть змінені мінімальні пенсії для осіб, які досягли 65-річного віку та мають повний стаж. Тепер їхня гарантована пенсія складатиме 3 200 гривень. Такі зміни відбудуться через зростання мінімальної зарплати до 8 тисяч гривень.

Також у квітні будуть перераховані пенсії для тих пенсіонерів, які продовжують працювати та мають не менше 24 місяців стажу. За кожен додатковий рік стажу передбачається додаткова виплата у розмірі 23,61 гривні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що зміниться після набуття чинності нового закону про мобілізацію в Україні.

Читайте також: Яку відповідальність для ухилянтів передбачає новий закон про мобілізацію.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: