Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Чи знають дніпряни, хто першим в Україні здійснив політ у космос (опитування)

Чи знають дніпряни, хто першим в Україні здійснив політ у космос (опитування)

День космонавтики щороку відзначається 12 квітня. Саме цього дня у далекому 1961 році відбувся перший політ людини в космос. Роль українських льотчиків і науковців космічної галузі минулого століття переоцінити важко. Щонайменше четверо українців літали в космос у складі експедицій США. Журналісти “Нашого міста” дізнавалися у дніпрян чи знають вони, хто був першим українцем, який полетів у космос.

Ім’я першого та єдиного астронавта незалежної України – Леонід Каденюк. Він народився у селі на Чернігівщині та з дитячого віку мріяв стати космонавтом. У 1997 році Леоніду Каденюку вдалося здійснити свою мрію – він разом з міжнародною групою астронавтів полетів у космос.

Журналісти пройшлися вулицями Дніпра – міста, яке вважається космічною столицею України та спитали у мешканців, чи знають вони ім’я першого українського астронавта. Більшість опитаних відповіли вірно на поставлене питання.

«Він один у нас український астронавт – Леонід Каденюк», – каже дніпрянка Тетяна.

Дехто з мешканців міста не міг згадати прізвище астронавта, називаючи лише його ім’я або частину прізвища. Проте серед респондентів є і ті, хто зовсім не знав ім’я такої важливої для України історичної постаті. Детальніше – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим пишається Дніпро в освоєнні космосу.

Читайте також: Молоді дослідники знають як почистити Всесвіт і дозаправити космічний супутник: найкращі ідеї народжуються у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: