Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Мешканець Дніпра з двома дипломами про вищу освіту обрав роботу водія тролейбуса

Супрун Юлія

У Дніпрі працює водій тролейбуса з двома вищими освітами

25-річний дніпрянин Данила вже 2,5 роки працює водієм тролейбуса. Частіше його можна побачити за кермом маршруту №12. До війни хлопець отримав дві вищі освіти в Аграрно-економічному університеті й навіть встиг попрацювати за кордоном за програмою по обміну студентами. Проте зараз Данила будує кар’єру у галузі електротранспорту Дніпра. Про це пише “Наше місто”. 

водій тролейбуса з двома вищими освітами

Данила Багорко кинув виклик стереотипам. Він міг бути агрономом чи маркетологом, але замість цього обрав курси водіїв тролейбуса. Навчання безкоштовне, платять стипендію, а по закінченню забезпечують роботою.

водій тролейбуса з двома вищими освітами

Коли я вчився, то курси були ще піврічні. Якщо навчитися відчувати тролейбус та приймати його габарити, то все не так вже й складно. Головне освоїти контактну мережу. Це складніше, адже треба запам’ятати, що куди веде, як проїхати під струмом чи без струму. Є важливі нюанси, – розповідає Данила Багорко.

Він вважає свою роботу цікавою, за кермом не сумує, тому робоча зміна минає швидко. 

водій тролейбуса з двома вищими освітами

Легше за своїм маршрутом працювати, коли знаєш всі його особливості. Можна вже на автоматі їхати. Єдине, що пасажири сумувати не дадуть. Серед них зараз багато приїжджих, тому вони дуже багато питань ставлять. Люди не орієнтуються у місті. Дуже часто не у той тролейбус сідають, – пояснює водій тролейбуса.

Через тиждень він працює у першу зміну – з 5:30 до 14:30, та у другу – з 14:30 до 22:30.

водій тролейбуса з двома вищими освітами

У нас багато водіїв з вищою освітою, а іноді і не з однією. Хтось приходить працювати за покликанням душі, а дехто використовує це як можливість отримати стабільну роботу, каже провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт” Нікіта Керенцев. 

представник КП Дніпровський електротранспорт

За його словами, останнім часом у Дніпрі спостерігається дефіцит водіїв тролейбусів.  Є тролейбуси, а водіїв немає. Це пов’язано з війною – хлопці йдуть на фронт. Нам важко знайти кадри. Наразі ми дуже очікуємо на роботу жінок, адже на цій роботі завжди їх було багато. Також ми чекаємо на студентів, які можуть почати свою кар’єру у галузі електротранспорту з роботи водієм, – каже Нікіта Керенцев.

Навчатися на курсах водія тролейбуса можна безкоштовно, ще й навіть отримувати стипендію. Зараз тривалість курсів скоротили до 3,5 місяців. Для людей з інших міст надають гуртожиток. А після закінчення курсів кожен учень отримує стабільну роботу.

Що треба для того, щоб стати водієм тролейбуса

  • Вік від 21 років;
  • Пройти водійський медогляд;
  • Пройти курси водіїв тривалістю 3,5 місяці;
  • Скласти екзамен у сервісному центрі МВС та отримати право керування тролейбусом;
  • Пройти стажування у тролейбусному депо.

Куди звертатися

Охочі зареєструватися на курси водіїв можуть звертатися за телефонами: 

  • (056) 373 92 13
  • (093) 459 54 83 
  • (063) 616 70 56

Або заповнити онлайн-анкету.

У КП “Дніпровський електротранспорт” кажуть, що на початку своєї кар’єри водій тролейбуса отримує зарплатню до 17 тис. гривень. А станом на 2023 рік середня зарплата водіїв тролейбусів у Дніпрі складала понад 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали історію кохання двох водіїв тролейбусів Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: