Skip to content

У Дніпрі стрімко росте вартість оренди житла: стала відома причина

У Дніпрі стрімко росте вартість оренди житла: стала відома причина

У Дніпрі останнім часом спостерігається стрімке підвищення попиту на оренду житла. Це пов’язано з переїздом людей з сусідніх міст у зв’язку з постійними обстрілами та тривалою відсутністю електроенергії. Але, разом з попитом зростає і вартість оренди. Дехто каже, що наразі майже неможливо винайняти квартири у Дніпрі. Скільки зараз коштує оренда житла у Дніпрі та яка ситуація з цінами на нерухомість по всій країні, – розповість «Наше Місто».

В той час, як у деяких містах України бажаючих придбати чи винаймати житло все менше, у Дніпрі навпаки спостерігається підвищення попиту та активне зростання цін на житло. Це зокрема пов’язано з постійними обстрілами у сусідній регіонах та бажанням людей переїхати у більш безпечні міста. Як до прикладу, у телеграм-каналі Политика Страны розповіли, що мешканці Харкова, через обстріли та постійні відключення світла, масово переїжджають у Дніпро.

Але ситуація з нерухомістю тут невтішна. Разом з попитом зростає і вартість на оренду, тому, за словами харків’ян, у Дніпрі вже майже неможливо винаймати квартиру.

«Із Харкова дуже багато людей переїжджає, варіантів хороших немає, ціни зросли, рієлтори беруть 75%, і щойно гарний варіант з’являється, його одразу хтось забирає. Нам один варіант сподобався, а там уже дали завдаток – теж люди з Харкова», – розповів харків’янин.

На популярному сайті, де пропонується оренда квартир, сьогодні вдень опублікували оголошення про здачу двокімнатної квартири площею 51 квадратний метр у Центральному районі Дніпра за 18 тисяч гривень в місяць.

У Дніпрі стрімко росте вартість оренди житла: стала відома причина - Наше Місто

Також пропонується оренда квартир й на лівому березі Дніпра. Тут, на Лівобережному-3, за таку ж площу і кількість кімнат пропонується ціна 12 тисяч гривень на місяць.

У Дніпрі стрімко росте вартість оренди житла: стала відома причина - Наше Місто

Проте, є квартири й дешевше – за 7500 гривень у місць можна орендувати двокімнатне житло площею 46 квадратних метрів на правому березі у житловому масиві Тополя-1.

У Дніпрі стрімко росте вартість оренди житла: стала відома причина - Наше Місто

Найдешевшою пропозицією на сайті є оренда однокімнатної квартири площею 38 метрів квадратних, яка розташована на житловому масиві Сокіл-2. Її вартість за місяць складатиме усього 2 тисячі гривень. З мінусів – не дуже сучасний ремонт та сусідство з господарем, який буде мешкати, як заявлено в оголошенні, у другій кімнаті – на кухні. Але, за опалення сплачувати буде господар, а комуналку за світло та воду він пропонує розділити навпіл.

У Дніпрі стрімко росте вартість оренди житла: стала відома причина - Наше Місто

Загалом, серед міст України, у яких також зростають ціни на оренду житла – Львів, Ужгород, Чернівці та інші західні регіони, які є відносно безпечними. Натомість у Харкові, Одесі, Миколаєві, Сумах, де наразі почастішали обстріли, зростає кількість пропозиції на продаж житла. У публікації телеграм-каналу Политика Страны, одеський рієлтор Володимир Ровенчук каже, що 20-30%, тобто 5-10 тисяч доларів готові поступатися в ціні продавці квартир. До того ж квартир у продажу настільки багато, що рієлтори вже не знають, кому їх можна продати.

Нагадаємо, раніше ми писали: Скільки коштує оренда квартири у Дніпрі: огляд цін.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: