Site icon Наше Місто

Могила Олександра Рейнгарда у Ботанічному саду Дніпра: які таємниці приховує

Могила у Ботсаду: хто такий Олександр Рейнгард

У затишному куточку Ботанічного саду Дніпровського національного університету знаходиться могила його засновника – Олександра Рейнгарда, видатного науковця, професора, пише «Наше місто».

Життєвий шлях Олександра Володимировича був тісно переплетений з ботанікою. Він викладав у вищих навчальних закладах міста, досліджував флору, але справжньою справою його життя став ботанічний сад, який він заснував у 1929 році. З ентузіазмом та невтомною працею він опікувався його розвитком, власноруч садив та вивчав рослини.

Під час німецько-фашистської окупації Дніпра Олександр Рейнгард був евакуйований. Повернувшись до міста у 1944 році, він з жалем побачив руйнування та занедбаність свого саду. Це стало важким ударом для нього, і вже у 1945 році професора не стало.

Спадщину Олександра Рейнгарда продовжили його брат Костянтин, який стояв біля витоків створення університетського зоомузею, та син Ігор, який став професором ДНУ і викладав до 2009 року.

На честь Олександра Рейнгарда у 2015-му році перейменували одну з вулиць Дніпра.

Сьогодні Ботанічний сад Дніпра – це квітучий оазис, що налічує тисячі видів рослин. Це не лише пам’ятник ботанічній науці, але й живий свідчення невтомної праці та відданості справі Олександра Рейнгарда.

Фото Валерія Кравченко

Раніше ми писали, у Дніпрі Ботсад ДНУ перетворився на справжню квіткову казку.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version