Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО Комунальники Дніпра оперативно допомагають мешканцям постраждалих будинків на 12 кварталі

Михайло Чернов

Через ворожий ракетний обстріл Дніпра вчора 2 квітня суттєво постраждали 4 житлові будинки на одному з житлових масивів міста, ще 5 будівель отримали часткові ушкодження. Одразу після удару фахівці комунальних служб прибули на місце прильоту та розпочали допомагати мешканцям.

У квартирі пані Наталі, яка мешкає у квартирі в будинку №38 по вул. Квартальна, через вибух пошкоджені вікна та двері на балконі.

– Я була вдома з маленькою дитиною. Коли пролунав вибух, ми дуже злякалися, – розповідає вона. – Після вибуху люди почали виходити на двір. Комунальники дуже оперативно прибули, почали обходити квартири, видавати плівку, ДВП, заносили матеріали стареньким мешканцям, допомагали мешканцям затягнути плівкою або зачинити ДСП  віконні отвори.

Дякую всім, хто організував допомогу! Люди виносили хлопцям чай, каву, булочки, ми дуже вдячні!

Одразу після ворожого удару на місце прибули та вправно працювали близько 50 фахівців-комунальників, розповідає головний інженер міського КП ”Жилсервіс-5” Олександр Степаненко. За підсумками обходу будинків з’ясували, що загалом пошкоджено близько 500 вікон в квартирах, на балконах та у під’їздах будинків.

Одразу закривали пошкоджені вікна плівкою або лагодили металопластик, щоб люди могли переночувати, – зазначив він. – А сьогодні фахівці будуть знімати заміри для того, щоб виготовити нові металопластикові вікна. Тим мешканцям, у кого вибило шибки в дерев’яних вікнах, одразу встановлюють нове скло.

Нові вікна для мешканців обов’язково будуть якісними та надійними, їх зроблять та встановлять коштом міста, підкреслив Олександр Степаненко.

З початку цього фахівці КП “Жилсервіс-5”, які обслуговують числені житлові будинки Дніпра, замінили вже близько 230 вікон в квартирах та 70 вікон в під’їздах будинків, які постраждали через ворожі удари, зазначив Олександр Степаненко.

А загалом за воєнні роки комунальне підприємство замінило в будинках Дніпра вікна загальною площею понад 12 тис.кв м та провело ремонт 25 постраждалих покрівель площею майже 9 тис.кв.м.

Фото Валерія Кравченко

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: