Skip to content

Дитсадок у Дніпрі, з якого втекла трирічна дитина: чи працює він зараз

Детский сад в Днепре, из которого сбежал трехлетний ребенок: работает ли он сейчас

Раніше ми писали про приватний дитячий садок, з якого самостійно вийшов і пішов до дому 3-річний Дмитро. Тоді, на щастя, історія закінчилася добре – хлопчик самотужки дійшов до дому, де його побачила матір. Проте питання до закладу залишилися. На той момент мати 3-річної дитини Юлія написала заяву до правоохоронних органів. Тож журналісти ДніпроТБ вирішили дізнатися, чи працює зараз дитячий садочок біля заправки, – передає «Наше Місто».

Три тижні тому, коли 3-річний Діма залишився без нагляду працівників садочка та самотужки прийшов додому, журналісти ДніпроТБ дізналися, що насправді заклад, який називався дитячим садком, навіть не має ліценції.

На сьогодні досі триває перевірка закладу освіти. Дитсадок біля заправки перебуває на стадії отримання ліцензії. За словами речниці Дніпровського відділу поліції Аліни Стадник, поліцейське відділення зафіксувало факт перебування дитини без нагляду у садочку.

«У лютому до поліції надійшло повідомлення про те, що дитина самостійно прийшла із садочка додому в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра. Поліцейське відділення поліції №1 Дніпровського районного управління поліції зафіксувало цей факт. Наразі для з’ясування законності діяльності закладу поліцейські направили запити до Головного управління Державної податкової служби Дніпропетровської області, а також до управління освіти. За вказаним фактом триває перевірка», – повідомляє Аліна Стадник.

З маленьким Дмитром зараз все добре. Мати влаштувала його до перевіреного приватного дитячого садочка.

«У нас все добре! Ми знайшли класний, перевірений садочок. В понеділок у нас був перший пробний день. Звісно ми бачили всі документи, ліцензії, і також підписали договір. На слово тепер не вірю, життя навчило. Дімчику також дуже сподобалось, думаю будемо ходити», – каже дніпрянка Юлія Шибко.

Жінка додає, єдине, про що вона досі жалкує – що не перевірила документи горе-закладу, коли влаштовувала туди сина.

За словами адвокатки Марини Герман, звичайні, державні дитячі садочки регламентуються законом про шкільну освіту, де чітко прописано, що повинна бути ліцензія та відповідні документи. Водночас до приватних садочків таких вимог немає.

«Я рекомендую звернути увагу на форму реєстрації дитячого садочка, бо зазвичай приватні дитячі садочки це просто ФОП, який надає якісь освітні дошкільні послуги по догляду за дітьми або з підготовки дітей до школи. Коли ви йдете до такого приватного садочка, будь ласка, переглядайте, щоб ця форма була зареєстрована хоч би як ФОП, щоб персонал був з педагогічною освітою, а не лише там прибиральниці та кухарі. І звісно підписуйте документи в яких буде зазначено, що садочок несе відповідальність за вашу дитину під час перебування в ньому», – каже адвокатка Марина Герман.

Чи працює дитячий садок зараз

Журналісти вирішили перевірити, чи працює сумнозвісний садок у Дніпрі, бо дехто каже, що він закрився та очікує на ліцензію, а дехто заявляє, що садочок продовжує функціонувати.

Таким чином, зателефонувавши директорці закладу Наталії та спитавши, чи можна віддати дитину до садка, стало відомо, за заклад досі працює.

«Заняття по годині 2 рази на тиждень. Вартість – 120 гривень 1 заняття. Документи підписувати не треба, ви ж залишаєте дитину лише на годину і з нами знаходитесь в коридорі десь поряд там каву п’єте чи щось таке»,- відповіла директорка за телефоном.

Тож, колишній садочок, який наразі став називатися центром з надання освітніх послуг, продовжує працювати на території заправки. До того ж ще й без укриття.

«На жаль укриття немає, тому що ми взагалі знаходимося на закритій заправці, вона зараз не працює, там палива немає, адже будівля знаходиться на ній. Коли повітряна тривога – виходимо в коридор, або, якщо щось там дуже ракетна небезпека, я пишу, що заняття скасовується», – каже Наталія.

Також цікавим є те, що діти з цього закладу вимушені гуляти на дитячому майданчику через дорогу. Пішохідного переходу там немає, тож викладачі переводили дітей, постійно порушуючи правила.

Нагадаємо, раніше ми писали: До Дніпра їдуть відомі солісти: де і коли їх можна послухати.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: