Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ З бізнесвумен – у двірники: як дніпрянка кардинально змінила професію і не пошкодувала

Наша землячка Людмила Тряско вже 15 років підмітає міські двори і прибирає сміття. А в минулому Людмила Василівна була успішним підприємцем. Але внаслідок пожежі втратила бізнес і влаштувалася двірником. Про дивовижну долю дніпрянки розповідає сайт “Наше місто”.

Найзнаменитіші люди в юності працювали двірниками. Навіть Ілон Маск колись був скромним прибиральником у бойлерній. Але в житті Людмили Тряско все сталося навпаки: спочатку вона була успішною підприємницею, а вже після перекваліфікувалася на комунальника.

– Якби знала, як працюють двірники, то й вищу освіту не здобувала б, – посміхається Людмила. – До 1991-го працювала головним інженером у “Райсільгоспхімії”, але потім вона розпалася і довелося заробляти на життя іншими способами. Згодом відкрила на “Озерці” торгову точку. Потім ще одну. І з часом їх стало вісім. Але в результаті пожежі весь товар згорів і я залишилася ні з чим.

Дніпрянці порадили влаштуватися двірником і вона погодилася.

– Робота подобається. Нічого складного в ній немає. Основне завдання – утримувати в порядку тротуари та бордюри, робити обрізку дерев, прибирати після  зими клумби. Робочий інструмент – метли, секатори, ножівки – нам видають. А те що треба вранці рано вставати, для мене не проблема. Я взагалі “жайворонок”.

  Наразі Людмила Василівна вважає себе щасливою людиною. У неї дві чудові доньки і вже підростають онуки. Робота залишає час для спілкування з ними. Чи це не щастя!

Раніше ми писали, що у Дніпрі міські двори прибирають 1400 двірників.

Фото Валерія Кравченка

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: