Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі міські двори прибирають 1400 двірників: як працюється комунальникам навесні

Навесні природа перетворюється. У багатьох міських дворах з’явилися первоцвіти. А чистоту і порядок у дніпровських дворах забезпечують комунальники. З раннього ранку двірники працюють немов бджілки, прибираючи сміття, залишене несвідомими городянами. А найсвідоміші містяни, навпаки, допомагають упорядковувати прибудинкові території. Про це повідомляє сайт “Наше місто”.

У дворах будинків на вулиці Робочій 99-97 затишно і чисто. З самого ранку із запалом та натхненням, тут працюють двірники. Настрій у них гарний.

У Дніпрі міські двори прибирають 1400 двірників: як працюється  комунальникам навесні

– Двірником працюю 15 років, а свого часу була підприємцем, – розповідає Людмила Тряско. – На “Озерці” в мене було 8 “точок”. Але через пожежу весь товар згорів. Залишилася без роботи. Порадили піти двірником і я погодилася. Робота подобається. Нічого складного в ній немає. Основне завдання – утримувати в порядку тротуари та бордюри, робити обрізку дерев, прибирати після  зими клумби. Робочий інструмент – метли, секатори, ножівки – нам видають. А те що треба вранці рано вставати, для мене не проблема. Я взагалі “жайворонок”.

Зазначимо, що загалом у Дніпрі працюють сотні комунальних двірників і дефіциту кадрів немає.

У Дніпрі міські двори прибирають 1400 двірників: як працюється  комунальникам навесні

– Сьогодні у місті працюють майже 1400 двірників, – каже Єгор Худяков, представник департаменту житлового господарства Дніпровськоі міської ради. – Це ті ж самі двірники, які взимку прибирали сніг та посипали доріжки, а зараз приступили до весняного прибирання. З роботою  вони впораються. Горядяни задоволені.

Звичайно є і такі містяни, які смітять у власних дворах чим значно ускладнюють роботу комунальників, але таких небагато.

У Дніпрі міські двори прибирають 1400 двірників: як працюється  комунальникам навесні

– Ото як би деякі наші мешканці не смітили і не заважили працювати двірникам зовсім чудово б було, – зазначає місцевий житель Григорій Крамар.-  Але наші дівчата роблять добре, тому в наших дворах порядок майже ідеальний. Ми задоволені!

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі комунальники відновили дім для лелек.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: