Skip to content

Лікарі у Дніпрі дістали камінь з бронхів дитини

Врачи в Днепре достали у ребенка камень из бронхов

Медики у Дніпрі дістали камінь з бронхів 1-річної дитини. Стороннє тіло лікарі видаляли за допомогою 3D моделюванню, – передає «Наше Місто» з посиланням на Фейсбук-сторінку лікаря-ендоскопіста Сергія Щудро.

Дитина з одного з районів Дніпропетровської області була доставлена до медичного закладу Дніпра з невідомим стороннім тілом у бронхах.

Після кількох невдалих спроб видалити стороннє тіло за допомогою бронхоскопії, лікарі звернулися до інноваційної технології 3D КТ-моделювання. Завдяки їй, лікар комп’ютерної томографії зміг чітко візуалізувати розташування, щільність та структуру стороннього тіла, що дало можливість детально спланувати складну бронхоскопію.

Бронхоскопія проводилась тонким гнучким бронхоскопом. Річ у тім, що стороннє тіло знаходилося дуже низько в сегментарному бронху. Тож після кількох спроб, лікарям вдалося захопити та видалити стороннє тіло, яке, як виявилося, було фрагментом каміння.

«На сьогодні дитина вдома і добре себе почуває», – повідомляє лікар-ендоскопіст.

Фото: Сергій Щудро.

Нагадаємо, раніше ми писали: Життя висіло на волосині: у Дніпрі лікарі врятували військового, який отримав поранення в голову.

Читайте також: У Дніпрі від масштабного оновлення міської дитячої лікарні № 6 у захваті і пацієнти, і лікарі.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: