Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Економічний експерт з Дніпра розповів, чому долар різко пішов вгору і що буде далі

Супрун Юлія

Другий день поспіль Національний банк України підвищує курс долара до гривні до історичного максимуму.  Офіційний курс на 21 березня встановлено на рівні  39,1399 грн за один долар (+0,0061 грн у порівнянні з курсом на 20 березня). Втім підвищення ринкового курсу долара почалось ще тиждень тому. Що відбувається на валютному ринку, з’ясовував кореспондент “Нашого міста”. 

Незважаючи на оновлення історичного максимуму офіційного курсу долара до гривні 21 березня, ринковий курс американської валюти після тижневих хвилювань навіть трохи заспокоївся, вважає економічний експерт з Дніпра Михайло Крапивко

Курс долара у Дніпрі 21 березня 2024 - Наше Місто

Ринковий курс підвищується вже тиждень, як мінімум.  Це викликано деякими факторами. По-перше – це зменшення надходжень в іноземній валюті до України, а також затримка іноземної допомоги. По-друге – це розмови про лібералізацію валютних обмежень, у тому числі Нацбанк каже про дозвіл на погашення євробондів, єврооблігацій таких крупних корпорацій як Метінвест, Інтерпайп, тощо. Очікується значний відтік валюти з країни. Це все впливає на обмінний курс, – коментує ситуацію Михайло Крапивко.

За його даними, 21 березня обмінний курс долара до гривні зменшився до 39,7 гривень за одиницю американської валюти. А ще вчора за один доллар на ринку просили 39,95 гривень.

Я вважаю, ще тиждень-два буде плавне підвищення, а потім буде стабілізація на рівні навколо 39 гривень, – каже економічний експерт.

курс долару у банках Дніпра 21 березня

Нагадаємо, раніше ми писали, що Нацбанк змінив правила обміну доларів.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: