Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Відома дизайнерка з Дніпра створювала колекцію суконь під час блекауту

Супрун Юлія

Катерина Рутман

Сукні її бренду з’являлися на обкладинках Elle Bulgaria, L’Officiel Baltic, L’officiel India, а також в багатьох публікаціях Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire. Мова про талановиту дизайнерку з Дніпра Катерину Рутман та її однойменний бренд. 

Катерина Рутман

Сукні Katerina Rutman одягали голівудські зірки Іванна Сахно, Марія дель Мар Гомес Саура, Марта Поззен, Рейчел Броснахен, топ моделі Емма Тодс, Ірина Кравченко, співачки Надя Дорофеєва, Настя Каменських, Міша Романова, Альбіна Джанабаєва, Оля Полякова, Мішель Андраде, ведуча Катя Осадча. Легкий та жіночний стиль суконь цього бренду до вподоби блогерам, королевам краси та просто прекрасним дівчатам. Про це пише “Наше місто”.

Наприкінці 2022-го під час ворожих обстрілів та блекаутів команді дніпровської дизайнерки довелося створити неймовірну весільну колекцію. 

Про те, як це відбувалося, можна знімати кіно, – згадує Катерина Рутман.-  Без світла, тепла та води, під обстрілами. Але з натхненням та з вірою в краще майбутнє.

Катерина Рутман

Катерина виросла у маленькому містечку Дніпропетровщини, де її головними розвагами були книги. Дівчинка уявляла образи своїх прекрасних героїнь та надихалася фільмами за участю Одрі Хепберн, Мішель Мерсьє, Грейсі Келлі, Орнелли Муті. Дівчинка малювала принцес у казковому вбранні, а подруга її мами шила за ескізами Катерини сукні для її ляльок. Катерина каже, що завжди знала, чим бажає займатись в житті та цілеспрямовано йшла до своєї мрії.

Моє велике кохання – це знакова блакитна сукня з фільму “Приборкання норовливого”, – розповідає Катерина. – Саме на таку дівчину, як героїня фільму, ще в ранньому дитинстві я мріяла бути схожою. Мені подобалися жінки рідкісного типу краси, що поєднує в собі непоєднуване: розкутість італійської діви, скромність погляду і вишуканість французької дами. Через роки все вишикувалося в одну гарну лінію і перетворилося на образ героїні бренду Katerina Rutman, до якого я звертаюсь щоразу при створенні нової колекції. 

Катерина Рутман
Катерина Рутман

Катерина може виношувати ідею місяцями, поки вона не дозріє. Каже, що найчастіше, те, що відбувається у житті, перетворюється на творчість – це можуть бути події, захоплення, прочитана стаття чи книга, мрії, іноді навіть внутрішній стан. Мають вплив перегляд старого чорно-білого кіно, або подорож, яка змушує світ навколо сяяти новими фарбами. 

Кожна колекція має свою тему, – пояснює дизайнерка. – Свою попередню колекцію я створювала, надихаючись мандрівкою Португалією. Я гуляла вулицями старої частини Лісабона, відвідувала музеї старовинного мистецтва та сучасні арт-галереї, заглядала у таємничі мавританські квартали та майстерні. Бурхлива енергія Атлантичного океану та граціозна краса Піреней втілені в деталях та силуетах суконь, костюмів та топів, створених за всіма канонами demi couture. Квіткові мотиви та аристократичний настрій – посилання на знамениту фамільну резиденцію сім’ї маркіза Де Фронтейра Palácio Fronteira у Лісабоні, яку я відвідала під час своєї подорожі.

Катерина Рутман

Майстерня Katerina Rutman розташована в Дніпрі. А розвивати бренд допомагають талановиті PR агенти у Києві та Німеччині. 

Просування бренду зараз дуже важливе. Таким чином ми заявляємо про себе та про свою країну, забезпечуємо робочі місця, продаємо українське та викликаємо повагу до себе, свого продукту та своєї країни, – розповідає дизайнерка. 

В складний для України час команда Katerina Rutman зробила зверхзусилля та вийшли на міжнародний рівень. Зараз бренд активно розвивається та співпрацює з іноземними бутіками.

Я дуже пишаюсь нашою співпрацею зі знаменитими світовими брендами, додає Катерина Рутман. – Наприклад, знакова квіткова біла сукня Katerina Rutman прикрасила відео та фото рекламної кампанії бренду Kenzo нового парфуму Flower by Kenzo. Також масштабного проєкту Elle зйомки Niña Ricci парфуму Nina.

Катерина Рутман

Вона любить кожну створену свою сукню та вважає їх частинками своєї душі. А нарождення кожної моделі для неї неймовірний захоплюючий процес.

Найголовніше – ніколи не зупинятись , не втрачати надії та робити все, що можеш. Навіть, коли опускаються руки, завжди пам’ятати про свій обов‘язок жити своє краще життя, допомагати тим, хто цього потребує та робити світ кращим, а людей щасливими та красивими, – вважає Катерина Рутман.

Нагадаємо, раніше ми писали, що дизайнерка з Дніпра вразила новою вишиванкою.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: