Skip to content

У Дніпрі винахідник створив унікальний штурмовий дрон на колесах

В Днепре изобретатель создал уникальный штурмовой дрон на колесах

Дніпрянин розробив унікальний штурмовий дрон, який може замінювати солдатів на полі бою. Дрон здатен пробиратися лісами, підбиратися до ворожих позицій на відстань до 600 метрів і вести по них вогонь. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Винахідника, який створив унікального штурмовика, звуть Олександр. Цей дрон він розробив після того, як його знайомий загинув під час штурму на Харківському напрямку.

«Мій знайомий загинув при штурмі на Харківському напрямку. Ця трагедія змусила мене замислитися над тим, чому гинуть люди, коли можна створити машину, яка буде їздити і захоплювати позиції», – ділиться розробник Олександр.

На розробку пішло понад півтора року. Для створення дрона працювала команда з семи людей, включаючи друзів Олександра та запрошених спеціалістів. Святослав, один із членів команди, допомагав з програмним забезпеченням та електронікою.

«Основна складність полягала в тому, щоб спроектувати, як воно буде розділено та розміщено, щоб блок управління був окремим від самої конструкції. Спочатку я розробив основну базу програми вдома, а потім вже працював з готовим обладнанням. Це зайняло у мене 9-10 місяців, включаючи розробку обладнання. Тобто, мені потрібно було розбирати та замінювати деякі деталі», – каже Святослав.

Наразі це перший і єдиний такий піхотний дрон. Розробник планує його протестувати і вдосконалити. Зараз штурмовик на колесах може долати відстань до 8 кілометрів від людини, яка ним дистанційно керує. Дистанція прицілу – 600 метрів, а батареї вистачає на 10 годин.

«Конструкція рами буде змінена, буде змінена електроніка – тут зараз стоїть камера з 10-кратним зумом, ми будемо ставити 30-кратний, або 50-кратний – це можливо муху на відстані 50 метрів розгледіти”», – зазначає Олександр.

Можливості штурмовика на колесах як слід можна оцінити лише на полі бою. Але поки що віддати свій винахід військовим розробник не може. Олександр звертався і в Генштаб, і в Оперативне командування “Схід”, але йому відповіли, що без наказу не можуть взяти дрон.

Зараз Олександр збирає всі необхідні документи, аби нарешті передати свій винахід на фронт. Він каже, що хоче зберегти якомога більше життів наших захисників.

Нагадаємо, раніше ми писали: Поки що не дуже комфортно у суспільстві: військовий з Дніпра про життя після поранення.

Читайте також: У 24 роки обрала військову службу: історія Катерини з Краматорська.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: