Skip to content

Медицина, освіта та безпека: ТОП-3 напрямки, які  нині мають найбільше вакансій в Україні

Ксенія Куземко

Медицина, освіта та безпека: ТОП-3 напрямки, які нині мають найбільше вакансій в Україні

Перші місяці 2024 року показали, що ринок праці відновився на 93% з початку повномасштабного вторгнення. Проте, не всі сфери однаково успішно оговталися від кризи. Найбільше постраждали: інформаційні технології, діловодство, будівництво. Також відчувають труднощі: культура, дизайн, ЗМІ. Про це свідчать результати щомісячного моніторингу Work.ua, пише «Наше місто».

Зростає популярність віддаленої роботи: кількість людей, які шукають роботу з можливістю працювати з дому, значно збільшується. З початком повномасштабної війни кількість вакансій у цій сфері скоротилася в 4 рази, що значно менше, ніж загалом на ринку праці, де падіння сягнуло 10 разів. Відновлення пропозицій: вже у січні 2024 року кількість вакансій для віддаленої роботи на 3% перевищила показники січня 2022 року.

Все більше і більше вакансій в медицині, освіті, охороні. Зростання пропозицій на цих напрямках сягає 22%- 26%.

Варто зазначити, що ринок праці зазнає змін, адже кількість вакансій для ветеранів зросла втричі. Проте, наразі такі пропозиції складають лише 7% від загального ринку.

Спостерігається поява нових професій, яких раніше не було. Це, перш за все, військові спеціальності, такі як бойовий медик, гранатометник, мінометник, пілот дрона та інші.

Раніше ми писали, історія двірника-філософа з Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: