Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі комунальник зняв з висоти 6-го поверху кішку, яка просиділа на дереві два дні

 На початку березня дніпровський тракторист Валерій Роденко став знаменитий на всю країну. Прізвище його, щоправда, залишилося за кадром, натомість відео порятунку переляканої кішки стало популярним. Втім, це лише епізод із професійного життя комунальника, який щодня допомагає містянам. Про це повідомляє сайт “Наше місто”.

У міських комунальників роботи завжди достатньо. То природа пустує, то люди.

– Люблю свою роботу, – зазначає Валерій Роденко, тракторист ТОВ “К.О.Д.”  – Знаю, що вона потрібна та корисна. Взимку чистимо від снігу та льоду вулиці та дороги, а влітку – прибираємо тротуари. Зрозуміло, якщо стихія зламає і знесе дерева, наша допомога теж буде потрібна.

Про врятовану на початку березня на Тополі домашню кішку Валерій Іванович розповідає тепло і душевно.

– Невідомо, як бідна кішечка опинилася на дереві, на рівні шостого поверху, – розповідає комунальник-рятівник. – Мабуть, злякалася. Ніхто її зняти не може. Господиня плаче. Мешканці будинку – у шоці. Що робити не знають. Ми приїхали та за допомогою автовежі зняли тварину. Коли знімав кішечку, вона вся тремтіла від холоду та голоду. Кажуть, що просиділа без води та їжі два дні. Але я погладив її і вона заспокоїлася. Відчула себе в безпеці.

До речі, це не єдиний випадок щасливого порятунку у житті комунальника. Років 15 тому він підібрав пташеня сороки. Тепер птах живе у його родині.

– Зараз це, звісно, зовсім дорослий птах, – каже Валерій Іванович. – Він ще й розмовляє. Не так гарно як я, але теж непогано. Що правда сорочий лексикон обмежений. Гарніше всього виходить фраза: “Іди сюди!”.

Такі  моменти Валерію Роденку особливо дорогі. Адже надана комусь доброта має властивість повертатися. За свої 69 років Валерій Іванович це твердо засвоїв.

Напевно, тому в сім’ї дніпровського тракториста панує повне порозуміння. Працьовитим чоловіком, батьком та дідусем пишаються, цінують і люблять його близькі. Зрозуміло, це кохання взаємне.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі комунальники відновили дім для лелек.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: