Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ТОП-5 рецептів млинців, від яких потечуть слинки

На Масляну стіл ломиться від страв, але головною стравою трапези по праву вважається млинець – рум’яний, ароматний, із запалу з жару. Секретів приготування найсмачніших млинців безліч, а начинки для них – на будь-який смак: від солодких до ситних. У цій статті ми зібрали для вас 5 незвичайних рецептів млинців, які можна приготувати на Масляну.

Млинці на вершках по-американськи

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 500 мл вершків 10-відсоткових;
  • 300 г борошна;
  • 6 ст. л. цукру;
  • сіль, ванілін та кориця – на кінчику ножа;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • сироп кленовий – до смаку.

Приготування:

Відокремлюємо жовтки від білків, білки збиваємо із сіллю. Жовтки змішуємо з цукром, ваніліном, корицею, туди ж – соду, порціями додаємо вершки та борошно, розмішуємо віночком. Додаємо в масу збиті білки.

Нагріємо сковорідку та ополоником наливаємо тісто. Його не потрібно розподіляти по всій поверхні, млинці вийдуть 10-12 см у діаметрі. Олія не використовується, тому що в тісті достатньо жиру для смаження.

Подавати з кленовим сиропом.

Млинці у пляшці

Інгредієнти:

  • 600 мл молока;
  • 3 ст. л. рослинного масла;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 10 ст. л. борошна з гіркою.

Приготування:

Беремо 1,5-літрову пляшку від мінералки, вставляємо лійку і засипаємо борошно, цукор, сіль, заливаємо яйця, олію, молоко і закручуємо кришкою. Її просто потрібно добре потрясти. У пляшці дуже зручно розмішувати тісто!

Сковороду поставити на вогонь, розжарити і додати кілька крапель рослинної олії.

Наливаємо тісто на сковороду прямо з пляшки та печемо млинці! Це дуже зручно. До того ж, скрізь чисто, жодних крапель, що стікають із ополоника!

Млинці на воді

Інгредієнти:

  • 600 мл води;
  • 300 г борошна;
  • 3 яйця;
  • по 0,5 год. л. солі, соди та лимонної кислоти;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

У миску розбити яйця, збити міксером, додати|добавляти| 500 мл води, перемішати.

Змішати у чашці 100 мл води з лимонною кислотою. Окремо у мисці змішати борошно, сіль, соду.

Додати борошняну суміш у рідкі інгредієнти. Замісити тісто без грудочок міксером. Тісто має наполягати близько 20 хвилин. Потім додати воду із розчиненою лимонною кислотою, змішати міксером.

Сковороду змастити за необхідності рослинною олією. Випікати млинці з обох боків, готові змастити вершковим маслом|мастилом|. Такі млинці підходять як для солодких, так і несолодких начинок.

Заварні млинці

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 220-250 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. винного оцту;
  • 250 мл окропу;
  • 10 г ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 2 ст. л цукру.

Приготування:

У миску кладемо цукор, ванільний цукор, сіль та яйця, збиваємо віночком.

Додаємо олію, 250 мл молока і перемішуємо.

Всипаємо борошно і розмішуємо до консистенції густої сметани. Додаємо решту молока і перемішуємо.

Соду окремо гасимо оцтом і одразу вливаємо в тісто, перемішуємо.

Вливаємо відразу за содою крутий окріп і добре перемішуємо.

Тепер смажимо млинці на добре розпеченій сковороді з двох боків.

Сирні млинці

Інгредієнти:

  • 1,5 ст. молока;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. борошна;
  • 150 г сиру;
  • по 1 ч. л. солі, цукру та розпушувача;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • кріп – за смаком.

Приготування:

Змішати тепле молоко з цукром, сіллю та яйцями. Додати просіяне борошно з розпушувачем.

Сир натерти на дрібній тертці, додати|добавляти| в рідку масу. Потім додати дрібно порубану зелень та олію. Добре розмішати віночком.

Випікати на змащеній маслом і розпеченій сковороді з двох сторін. Готовий млинець змастити вершковим маслом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: