
Військові кухарі із 128 бригади ТрО готують побратимам на Донецькому напрямку. Щодня продумують меню, аби страви не повторювалися та були смачними. Що їдять на сніданок, обід та вечерю військові — читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.
Інна, колишня банківська працівниця з Дніпра, несподівано для себе кардинально змінила життя. Замість звичного офісного одягу та цифр на екрані, вона одягнула військову форму і стала до роботи на польовій кухні. Жінка зізнається, що таке рішення прийшло їй раптово. Одного дня, без довгих роздумів, вона просто пішла до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і записалася на службу.
“На обід у нас зазвичай солянка, борщ, суп з фрикадельками, курячий суп. На вечерю – картопля, каша, гуляш, відбивні, котлети. Салати олів’є, вінегрет, з ананасами”, – каже кухарка польової кухні 128 бригади ТрО Інна.
Івану, 21 рік, вже знайома кухня. За плечима у нього досвід роботи коком на суховантажних суднах, звідки й походить його позивний. Після морських подорожей Іван оселився в Дніпрі, де працював на кухні.
З початком повномасштабної війни він долучився до лав ЗСУ. За тиждень буде два роки, як Іван несе службу. Чоловік ділиться, що польова кухня майже нічим не відрізняється від ресторанної. Обов’язки цивільного й військового кухаря дуже схожі.
Близько 250 військових харчуються завдяки команді кухарів, які готують їжу в польових умовах. Готові страви розвозять на позиції. Інна розповідає, що бійці можуть замовляти те, що хочуть з’їсти, але не все можливо приготувати в польових умовах.
“Ну, салати в основному, наприклад, “Цезар”, “Шуба”, “Олів’є”. Тара для салату не зручна, тому що інгредієнти перемішуються, а також багато нарізки”, – сказала Інна.
Команда кухарів працює злагоджено, тому робота йде в задоволення.
Раніше ми писали, як служиться в армії відважним дніпрянкам.