Skip to content

Що готують кухарі для військових з 128 бригади ТрО на Донецькому напрямку

Ксенія Куземко

Військові кухарі із 128 бригади ТрО готують побратимам на Донецькому напрямку. Щодня продумують меню, аби страви не повторювалися та були смачними. Що їдять на сніданок, обід та вечерю військові — читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Інна, колишня банківська працівниця з Дніпра, несподівано для себе кардинально змінила життя. Замість звичного офісного одягу та цифр на екрані, вона одягнула військову форму і стала до роботи на польовій кухні. Жінка зізнається, що таке рішення прийшло їй раптово. Одного дня, без довгих роздумів, вона просто пішла до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і записалася на службу.

“На обід у нас зазвичай солянка, борщ, суп з фрикадельками, курячий суп. На вечерю – картопля, каша, гуляш, відбивні, котлети. Салати олів’є, вінегрет, з ананасами”, – каже кухарка польової кухні 128 бригади ТрО Інна.

Івану, 21 рік, вже знайома кухня. За плечима у нього досвід роботи коком на суховантажних суднах, звідки й походить його позивний. Після морських подорожей Іван оселився в Дніпрі, де працював на кухні.

З початком повномасштабної війни він долучився до лав ЗСУ. За тиждень буде два роки, як Іван несе службу. Чоловік ділиться, що польова кухня майже нічим не відрізняється від ресторанної. Обов’язки цивільного й військового кухаря дуже схожі.

Близько 250 військових харчуються завдяки команді кухарів, які готують їжу в польових умовах. Готові страви розвозять на позиції. Інна розповідає, що бійці можуть замовляти те, що хочуть з’їсти, але не все можливо приготувати в польових умовах.

“Ну, салати в основному, наприклад, “Цезар”, “Шуба”, “Олів’є”. Тара для салату не зручна, тому що інгредієнти перемішуються, а також багато нарізки”, – сказала Інна.

Команда кухарів працює злагоджено, тому робота йде в задоволення.

Раніше ми писали, як служиться в армії відважним дніпрянкам.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: