Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі пасажирів возить найбільша в Україні кількість модифікацій трамваїв

Супрун Юлія

трамваї Дніпра

По Дніпру курсує, мабуть, найбільша в Україні кількість модифікацій трамваїв. У КП “Дніпровський електротранспорт” їх нараховують 13. Про це повідомляє “Наше місто”.

трамваї Дніпра

Наразі трамвайний парк Дніпра складається із 254 трамвайних вагонів, в експлуатації є 13 типів рухомого складу. Це все різні модифікації вагонів марок “Татра” та “КТМ”. 

трамваї Дніпра
трамваї Дніпра
трамваї Дніпра

Нові трамваї – електронні, а у старих пуск двигуна за рахунок реостатів, – каже Юрій Авраменко, начальник трамвайного депо №3. –  Нові вагони рухаються плавніше. Найплавніші трамваї у Дніпрі – ті, що ми отримали з Лейпцига. Також вони споживають менше електроенергії. Деякі трамваї на ручному керуванні, а деякі – на ножному. Водій першого класу повинен керувати всіма типами рухомого складу. Я ще вимагаю, щоб вчилися керувати снігоприбиральними трамваями – щоб кожен водій міг почистити колію.

трамваї Дніпра
трамваї Дніпра

Наймолодші трамваї, що курсують Дніпром, були випущені на початку 90-х років минулого століття. А найстарішим – вже понад півсотні років, але завдяки ремонтам фахівці постійно продовжують життя вагонів.

трамваї Дніпра
трамваї Дніпра

Наприкінці цього року, або на початку наступного у Дніпрі може з’явитися перший трамвай з низьким рівнем підлоги.

трамваї Дніпра

Ми повертаємось до наших довоєнних планів з оновлення трамвайного господарства, – каже провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт” Нікіта Керенцев. – Зараз у нас йде співпраця з Європейським банком з придбання п’яти низькопідлогових трамваїв. Вартість кожного наближається до двох мільйонів євро. У цьому році буде запущена тендерна процедура, щоб знайти підрядника.

Нагадаємо, раніше ми писали, які моделі тролейбусів щодня виходять на маршрути у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: