Skip to content

Мобілізація в Україні 2024: адвокат з Дніпра розповів, які покарання передбачені для ухилянтів

Мобілізація в Україні 2024: адвокат з Дніпра розповів, які покарання передбачені для ухилянтів

У 2024 році мобілізація продовжена до 13 травня. До того ж 25 грудня минулого року було зареєстровано законопроєкт, який має на меті змінити деякі положення стосовно мобілізації. Які покарання передбачено для ухилянтів, – розповість «Наше Місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Верховна Рада назвала можливі покарання для ухилянтів. Адвокат з Дніпра Кирило Сидоренко розповів детальну інформацію стосовно них.

За словами адвоката, попередньо зміни стосуватимуться збільшення адміністративних штрафів за ухилення від мобілізації та навіть заборони керувати автівкою.

«У профільному комітеті ВР повідомили, що можливі зміни, що стосуються збільшення адміністративних штрафів за ухилення від мобілізації. Також зміни стосуватимуться осіб, які ігнорують повістки або не оновлюють свої облікові дані в територіальних центрах комплектування. За це може бути накладена заборона на керування транспортним засобом», – каже Кирило Сидоренко в етері ДніпроТБ.

Окрім того, він додав, що можна очікувати змін у повноваженнях працівників ТЦК – їх збираються збільшити. Натомість це може призвести до збільшення конфліктів.

«На мою думку, повноваження ТЦК мали бути прописані вже давно. Це дозволить чітко передбачити дії ТЦК під час оповіщення або інших процедур вручення повісток. На сьогодні чинне законодавство розмежовує дії щодо працівників ТЦК СП, а також дії Нацполіції, яка має право перевіряти дані, відповідні документи та застосовувати певну силу», – розповідає адвокат.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, кому дадуть бронь у 2024 році, а хто може її втратити.

Читайте також: Хто з депутатів міськради Дніпра вступив до лав ЗСУ.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: