Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Зооволонтерка з Дніпра розповіла про порятунок тварин та складні моменти у своїй роботі

зооволонтери Дніпра

Зооволонтерам проєкту Save Animals Ukraine вдалося знайти нову родину для двох вівчарок, які були евакуйовані з села Приморське Запорізької області. Спочатку собаки були на реабілітації у Дніпрі, а зараз вони вже у Кам’янець-Подільському, де обживаються в родині переселенців, пише “Наше місто”.

зооволонтери Дніпра

З перших днів війни у Дніпрі працює організація допомоги тваринам Save Animals Ukraine, яка була створена Сергієм Луденським, керівником департаменту молодіжної політики Дніпровської міськради.

Головна мета цього волонтерського проєкту  – евакуація тварин із зони бойових дій. А коли перевезти тварин неможливо, волонтери намагаються полегшити їхнє життя на цій території.

Ми встановлюємо годівнички, передаємо ліки та корм, а у планах на майбутнє є створення виїзних стерилізацій, – розповідає Діана Нахутіна, яку називають серцем та душею цієї волонтерської команди.

зооволонтери Дніпра

Діана майже цілодобово допомагає у влаштуванні тварин, адмініструванні заходів та введені соціальних мереж.

Дівчина згадує один з найстрашніших моментів, коли рятували тварин після руйнування Каховської ГЕС. У човні, в якому була команда, закінчилось пальне і їх почало нести у бік замінованої вулиці, і до цього всього ще додався артобстріл. 

Коли розумієш, що нічого не можеш зробити, але хочеш їх врятувати є найгіршим відчуттям, – говорить волонтерка. 

А один з найсвітліших спогадів – про папугу, який прилетів до штабу зооволонтерів. Він розмовляв та своєю поведінкою піднімав всім настрій. Як виявилось згодом, господар не вгледів за своїм улюбленцем і той вилетів на вулицю, але завдяки соціальним мережам хазяїн знайшов свого пернатого друга.

Хочу, щоб всі допомагали тваринам у різні пори роки, взимку пускали погрітися, а влітку завжди залишали воду, – закликає Діана. – У Дніпрі гостро стоїть проблема із житлом для тварин, тому нам потрібно будувати маленькі прихистки. Мрію, аби люди розуміли, що тварин не можна ображати, а дітей виховували з повагою до менших друзів. Та обовʼязково потрібно брати приклад з військових, які навіть у гарячих точках не забувають про чотирилапих. Робіть донати, будьте свідомими громадянами та не забувайте, що людиною можна назвати того, хто поважає та любить тварин.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим займається молодь Дніпра під час війни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: