Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ  Пояснює формули бійцям на передовій: вчитель математики з Дніпра встав на захист країни

Дніпрянин Костянтин Литвиненко до великої війни працював в одній зі шкіл Дніпра вчителем математики. Але два роки тому все змінилось  – він пішов захищати Україну. Про це повідомляє «Наше місто».

  У1991 році  Костянтин Литвиненко закінчив ВПТУ № 17  у  Дніпропетровську, а потім пішов на строкову службу до Збройних сил України.  У 2000-му році  він закінчив Криворізький державний педагогічний університет  та здобув професію вчителя математики та інформатики.  Згодом Костянтин Вікторович здобув повну вищу освіту у Мелітопольському державному педагогічному університете.

  Спочатку він працював вчителем математики у Харкові, а вже з 2008 року Костянтин Литвиненко – вчитель математики дніпровської гімназії № 35. У 2016 році захистив дисертацію за спеціальністю «Математичне моделювання та обчислювальні методи» та здобув  науковий ступінь кандидата технічних наук.

    – 24 лютого 2022 року о 9.00 я отримала повідомлення від Костянтина, а саме фото його повістки, –  згадує в. о. директора гімназії № 35 Ірина Карпенко. –  Після чого роздався дзвінок і Костянтин мені сказав: «Нікому не віддавай мій кабінет, я обов’язково повернуся». І з того часу, за можливості,  він постійно на зв’язку. Цікавиться, як справи у його учнів, жартує, чи не забули вони, що таке косинуси, гіпотенуза,  як йде освітній процес, як почуваються його колеги. Всіляко мотивує нас та надає віру в перемогу. Постійно говорить про те, що сумує за довоєнним життям та хоче повернутися до роботи.

Учні дуже люблять Костянтина Вікторовича, постійно надсилають йому допомогу: ліки, солодощі, листівки. А ще знімають для нього відеопривітання.

   – Шановний Костянтине Вікторовичу, ви наша гордість!  – каже  водному з таких відеопривітань учениця 7-В класу Софія Саламатенко. – Ви – наш спокійний сон! Ви – наша Перемога! Ви – наша надія!

 Такі слова захиснику завжди приємно чути не тільки від учнів та батьків, а й від випускників 35-ї  гімназії. Вони приходять до рідної школи та дізнаються про потреби на фронті, збирають  допомогу та передають бригаді Костянтина Вікторовича.  

Зараз Костянтин Литвиненко –  головний сержант 25-ї роти окремої повітрянодесантної Січеславської бригади 25-ї бригади ДШВ  ЗС України.  Він  впевнений, що плани на майбутнє нашої держави ми будуємо зараз, зі зброєю в руках та з математичними формулами в зошитах. Хоч зараз в його руках зброя, але в серці – любов до знань і бажання виховати майбутнє нашої держави. Його серце сумує за мирними днями, коли він міг присвятити свої зусилля вихованню та навчанню своїх учнів.

Стоячи на захисті нашої країни на Харківському напрямку, Костянтин Литвиненко відчуває  відповідальність перед своїми учнями та рідною країною. Сміливість і відданість своїй землі додають йому сили і рішучості продовжувати боротьбу. А ще Костянтин використовує вільні хвилини на передовій, щоб  навчати своїх побратимів математиці.    

Фото з архіву Костянтина Литвиненка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як захищає країну вчитель історії з Дніпра.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: