Skip to content

Дуже небезпечно, якщо ворог піде на Запоріжжя, – Геннадій Корбан

Дуже небезпечно, якщо ворог піде на Запоріжжя, - Геннадій Корбан

В Україні вже майже рік триває повномасштабна війна з рф. Незважаючи на великі втрати, зараз противник намагається атакувати на кількох напрямках. В ефірі марафону «Інформоборона» на ДніпроTV голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів, чи це означає, що ворог почав анонсовану раніше «нову хвилю» наступу і які головні тенденції зараз на фронті, передає «Наше місто».

«Справді, ворог готується здійснити нову спробу повномасштабного наступу в Україні. Є кілька версій, які зараз активно обговорюються із цього приводу. Це Харківський напрямок – можуть з того напряму розпочати. Це Запорізький напрямок і, природно, Донецький напрямок.


Звичайно, є ризик того, що вони захочуть окупувати Запоріжжя та здійснити масштабний наступ на місто для того, щоб замкнути Запорізьку область та вийти через Запоріжжя на правобережжя Дніпра.

У цьому дуже велика небезпека, і я думаю, що наші американські партнери надають розвіддані нашому військовому командуванню, і я впевнений, що вони надають свої розвіддані ГУРу. І відповідно, я думаю, що Генштаб розробляє плани щодо реагування на подібні речі.

Загалом на фронті ситуація непроста, так говоритимемо. Вони активно вгризаються в територію Донецької області. Ми бачимо, що впав Соледар. Ми бачимо, що зараз розпочалися активні бої за Бахмут, і є просування окупаційних військ, і наші війська потроху залишають позиції.

Але є прогноз, що протягом двох-трьох найближчих тижнів вони (окупанти) можуть почати розвивати новий наступ, у тому числі на напрямках, про які я сказав раніше.

Тому дивитимемося, спостерігатимемо, сподіватимемося і віритимемо у ЗСУ», – розповів Корбан.

Більш детальний коментар дивіться у відео.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: