Skip to content

Якщо не воюєш, то маєш допомагати тим, хто це робить: один день з волонтером з Дніпра

Волонтери – це люди, які не знають втоми. Їхні дні заповнені роботою, адже вони 24/7 на зв’язку, шукаючи способи допомогти тим, хто цього потребує. Їм не до балачок, адже кожна хвилина на вагу золота. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Дніпро Оперативний.

Віктор, волонтер з Дніпра, один з тих, хто 24/7 на зв’язку. Він зустрічає журналістів, щоб показати притулок, збудований у перші дні повномасштабного вторгнення. Тут знайшли притулок переселенці, яких на початку було понад 50. Зараз же їх кількість зменшилась до 10.

Віктор щиро вірить, що коли ти не борешся на фронті, твоїм обов’язком стає допомога тим, хто воює, та тим, хто потребує підтримки у цей складний час.

Все, що використовується в шелтері, було придбано за кошти волонтерів, підприємців та небайдужих українців, які роблять донати та надають допомогу.

Окрім піклування про мешканців шелтера, Віктор та його команда допомагають військовим.

Вони їздять на передову, майже на нульову лінію, щоб отримати заявки від військових на необхідні їм речі. Потім волонтери знаходять ці речі та відправляють їх їм. Найчастіше захисники потребують РЕБів, EcoFlow, акумуляторів для рацій, автівок, ліків та білизни.

Віктор зізнається, що порівняно з початком війни, кількість донатів значно зменшилась.

Чоловік не лише організував центр допомоги військовим, але й залучив до нього всю свою сім’ю.

В одному з приміщень центру волонтери, разом зі своїми дітьми, виготовляють багаторазові грілки. В іншому приміщенні кипить робота з виготовлення буржуйок, ремонту двигунів для херсонського напрямку та нарізання гуми для потреб фронту.

За словами Віктора, команда вже виготовила близько 2-3 сотень буржуйок. На питання про війну, чоловік відповідає, що вона не закінчиться завтра, й, ймовірно, затягнеться надовго. Тому завдання волонтерів – не здаватися й продовжувати свою роботу.

Раніше ми писали, як волонтери Дніпра наближають Перемогу.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: