Skip to content

У Дніпрі боржників почали відключати від опалення

У Дніпрі боржників почали відключати від опалення

У Дніпрі мешканці заборгували понад пів мільйона гривень за опалення. Через це КП «Теплоенерго» припиняє надання послуг боржникам, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу Дніпровської міської ради.

Мешканці будинку № 13 по вул. Євгена Чикаленка наразі мають борг у розмірі 538 тисяч гривень за теплопостачання. Зазначено, що в цьому будинку всього 14 квартир.Оскільки Кабінет Міністрів дозволив відключати неплатників, КП «Теплоенерго» має право припинити надання послуг боржникам, і, відповідно, тепло було відключено.

Директор КП «Теплоенерго» ДМР Андрій Клименко зазначив, що після проведення інформаційної кампанії та роз’яснювальної роботи зі споживачами, розпочалося відключення будинків-боржників, включаючи цей будинок, де деякі абоненти не сплачували за опалення протягом усього життя. Встановлено технологічну засувку, яка гарантує припинення подачі тепла. Також складено відповідний акт.

«Ми неодноразово намагались поспілкуватися із мешканцями. Нагадували про договори щодо реструктуризації. Наші оголошення не раз тут зривали», — розповів Андрій Клименко.

Втім, деякі квартири в будинку регулярно сплачують за послугу. Директор КП підкреслив, що буде розглянута можливість подальшого надання тепла лише тим квартирам, які постійно оплачують послуги. Якщо боржники не врегулюють та не укладуть договір реструктуризації, теплопостачальник буде змушений звернутися до суду, що призведе до фінансових наслідків для боржників.

Директор КП «Теплоенерго» також підкреслив, що містяни вже заборгували 1 мільярд 600 мільйонів гривень за теплопостачання. Він закликав вчасно оплачувати тепло та укладати договори на реструктуризацію. Окрім того, він додав, що цього року вже укладено 67 таких договорів на суму 1 790 841,49 грн.

У Дніпрі боржників почали відключати від опалення

Нагадаємо, раніше ми писали, що понад 100 мільйонів заборгували підприємства Дніпра за воду.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: