Skip to content

Терапія на чотирьох копитах: як коні-переселенці у Дніпрі допомагають людям під час війни (Відео)

Терапія на чотирьох копитах: як коні-переселенці у Дніпрі допомагають людям під час війни (Відео)

У Дніпрі допомагають як людям, що втратили свої домівки через широкомасштабну війну, так і тваринам. Одні з незвичайних переселенців – коні. Деяких з них було евакуйовано з гарячих точок. А тепер тварини допомагають людям реабілітуватися після складних та травматичних подій війни, – передає «Наше Місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Евакуйовані з гарячих точок коні тепер виступають як невід’ємні помічники у подоланні психологічних травм у людей. Мілена Тараненко, мешканка Дніпра, ділиться історією коня на ім’я Кеша, якого евакуювали зі стайні під Києвом під час ракетної атаки. Кеша – 30-річний кінь, вважається героєм не лише через свій вік, але й завдяки своїй енергії та бажанню взаємодіяти з людьми.

«Це наш Кеша, ця конячка, це кінь герой, по-перше, того, що йому 30 років – це знаковий та досить поважний вік для коня, але й він ще досі бодренький, хоче до дівчат, тому хлопцям в 100 років бажаю такого здоров’я», — розповідає про коня дніпрянка.

Мілена та Олександр Тараненко стали опікуватися твариною після того, як він втратив свою власницю через війну. Окрім неї, кінь Кеша також втратив трьох своїх друзів, а сам дивом залишився живим. Так подружжя, яке і раніше тримало коней, стало приймати до себе й тварин-переселенців, які були евакуйовані з прифронтових міст. Наразі у родини Тарасенків двоє поні та двоє коней, які є переселенцями.

Олександр Тараненко зауважує, що коні відчувають емоції людей та можуть допомагати у подоланні стресу та тривоги.

«Вони не знаючи нічого розуміють усе, що з людиною відбувається. Те, що вони відчувають небезпеку, це точно, оскільки в будь-якій небезпечній ситуації він буде бігти до себе додому в своє стійло і там вже буде переживати свої страшні моменти», – ділиться дніпрянин Олександр.

Усі коні в іпотерапевтичному центрі мають свої власні історії. Серед них Булочка та її син, Капітан Кім – евакуйовані з Фельдман Екопарку. Річ у тім, що під час евакуації Булочки ніхто не знав, що тварина вагітна. Тож вже після евакуації на світ з’явився Капітан Кім. У іншої тварини-переселенки Тіфані власники були змушені переїхати за кордоном через війну. Господар коня Антареса працює парамедиком і наразі допомагає військовим на фронті.

Так, усі тварини тут – лікарі, що допомагають людям загоїти душевні рани.

«Цей бізнес знаєте? Він така ідея трошечки парадоксальна, тобто не волонтерство народилось з того що бізнес є, а бізнес заснований для того, щоб ми мали можливість оплачувати постій коней і давати ці волонтерські послуги ветеранам», – каже Мілена.

Секретар міської ради Олександр Санжара радить приїжджати сюди для отримання задоволення від верхової їзди, фотосесій з тваринами та отримання психологічної розради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Возив на собі бойові снаряди: історія віслюка Хаймарса, якого евакуювали до Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: