Skip to content

Проект «Тримайся за гриву»: як у Дніпрі іпотерапія допомагає людям

У Дніпрі працює унікальний проект «Тримайся за гриву». Він поєднує в собі любов до коней, прагнення до розвитку та допомогу людям. Сьогодні стартап відвідав черговий по місту, секретар міської ради Олександр Санжара. Детальніше про це – в матеріалі «Наше місто».

Засновники стартапу – Олександр та Мілана Тараненко.

«Ця історія розпочалася ще у 2014 році, коли Олександр пішов захищати Україну, а я зайнялася волонтерською діяльністю. Згодом доля подарувала нам двох поні та двох коней. Так і з’явилася ідея стартапу «Тримайся за гриву», – розповіла Мілана Тараненко.

Поні Кєша був евакуйований з-під Києва після того, як ворожа ракета влучила в стайню. Поні Булочка, рятуючись від війни, приїхала з Фельдман ЕкоПарку. Несподівано для Мілани та Олександра, Булочка виявилася вагітною і незабаром народила поні Капітана Кіма. Кінь Антарес тимчасово знаходиться у родини Тараненків, адже його власник, парамедик, зараз рятує життя людей на фронті. А господарі коня Тіфані через війну змушені були виїхати за кордон.

Мілена Тараненко, натхненна бажанням допомагати людям, втілила свою мрію в життя, пройшовши курс для підприємців “Dnipro & Relocate”, організований міською радою.

«Мілена направляє свою життєву енергію на те, щоб дарувати тепло іншим. Адже спілкування з тваринами може допомагати людям. Тут відбувається реабілітація військових, а також діти мають змогу дізнатися більше про тварин. Це дуже важливий волонтерський проект», – сказав секретар міської ради Олександр Санжара.

«Тримайся за гриву» – це не просто кінний клуб.Це місце, де люди отримують емоційну та психологічну підтримку, спілкуються з тваринами та насолоджуються природою. Клуб пропонує широкий спектр послуг:

  • тренування з верхової їзди без стресів з прогресивним та цікавим підходом – індивідуальні та групові для людей різних вікових категорій;
  • унікальні інтерактивні заходи на свіжому повітрі для великих груп людей різного віку (екскурсії та різноманітні святково – культурні програми);
  • сезонні денні дитячі табори;
  • фотосесії з кіньми та поні для дітей та дорослих;
  • верхова їзда на поні для самих маленьких вершників;
  • проведення свят;
  • психоемоційна та фізична реабілітація ветеранів за допомогою іпотерапії.

Адреса: Донецьке шосе, 2 Д
Телефони: +38(066) 339 01 17,  +380(63)823 05 23

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: