Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі по червоній доріжці пройшли майбутні зірки українських театрів

Супрун Юлія

арт-коледж Дніпра

У п’ятницю, 16 лютого, у центрі Дніпра по червоній доріжці за своїми дипломами пройшли випускники акторського відділення фахового мистецько-художнього коледжу. 22 драматичних актора та 10 артистів- лялькарів незабаром поповнять трупи українських театрів. А дехто буде зніматися у кіно. Про це пише “Наше місто”.

театральний коледж
арт-коледж Дніпра

Декого вже запросили до театру й вони вже пройшли конкурси, дехто одразу пiсля випускного їде до театрів України на конкурси. Зараз на жаль така ситуація, що потрапити у театр можна лише через них, – розповідає Володимир Божинський, художній керівник випускного курсу.

Випускники збираються не лише до дніпровських театрів, а й у столицю, до Одеси, на західну Україну. Директорка коледжу Інна Рудкевич каже, що серед випускників точно є майбутні зірки.

арт-колледж Дніпра

Принаймні одна з випускниць точно з великим акторським майбутнім, а 3-4 випускники зможуть не лише гідно грати у театрі та зніматися у кіно, – каже Інна Рудкевич.

Цей випускний курс у коледжі називають військовим. Діти почали навчання під хвилю карантину, а на другому курсі почалася війна. Навчальний процес зупинявся через тривоги, але тривав в онлайні та в укритті.  

Ми з ними займалися не лише дистанційно.Під час війни частина курсу виїхала за кордон, а я був тут й зателефонував тим, хто теж був у Дніпрі. Я запропонував займатися творчістю, а не депресувати. Тут були вісім студентів й ми почали з ними займатися. А на третьому курсі повернулися й інші студенти,  – каже Володимир Божинський.

З вересня 2023 року студенти випускного курсу поставили шість спектаклів.

Великі складнощі були з репертуаромі для постановки. Оскільки ролі можна було розписати на певну кількість осіб, адже театр – це взаємодія. А у нас склад увесь час змінювався через те, що студенти їхали в евакуацію. Майже 30% курсу повернулися лише за півроку до випуску, щоб зіграти вистави, – додає директорка коледжу. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі коледж продовжує підготовку артистів, незважаючи на війну.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: