Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ День спонтанного прояву доброти: історії дніпрян, які рятують тварин

Дарина Сухоніс

17 лютого в усьому світі відзначають День спонтанного прояву доброти. Започаткували це свято у 1995 році в американському місті Денвер. Утім, воно швидко набуло популярності, що поступово вийшло за межі США і стало відомим в усьому світі. Ураховуючи ситуацію військової агресії – це свято є неабияк актуальним в Україні, передає «Наше Місто»

Але є люди, для яких кожен день – це боротьба за добро. Це волонтери, які рятують тварин. Адже пухнастики іноді ще більше, ніж люди страждають від війни, від зради господарів та жорстокого поводження.

Беріть тварин з притулків

Олеся Леонова – засновниця притулку «Кицькин дім». Дівчина роками рятує тварин, завдяки діяльності Олесі та її родини, однодумців, сотні котячих життів знайшли щастя, родини. Багато тваринок відправились за кордон.

«Колись, десь три , а може вже і чотири роки тому приїхала до притулку дівчина і обрала найхудішого і найнещаснішого з кошенят …Не обираючи по зовнішності , обрала серцем того хто на її погляд більш за все потребував родини… А через рік взяла ще і руденького , одного з наших вигодованих з соски … Аліна я дуже вдячна Вам за турботу про них , Ви прекрасна мамочка для хлопців Нехай все у вас буде добре! Дякую !», – розповідає Олеся.

Детальніше про її волонтерську діяльність та історії тварин можна прочитати на сторінці дівчини

Бородата котомамуля

Дніпрянин Олексій Суровцев відомий актор. Але з початком повномасштабного вторгнення Олексій став бородатою котомамулею.

Він рятує тварин. Розпочав з порятунку тих, хто був замкнений в порожніх квратирах! Детальніше – у нашому відео! А сьогодні в нього є притулок та клініка в Ірпені, підтримати  на відкритті якого Олексія  та пухнастих друзів завітали Антон Птушкін, Максим Тарапата, Ольга Сумська. Додатковий сюрприз — Олексій зробив пропозицію своїй колишній дружині Ксенії.

Приблизно 2 роки Олексій та Ксенія жили нарізно: «У нас була відпустка від стосунків». А вже після повномасштабного вторгнення стало відомо про те, що пара знову разом. «Зараз все інакше: інші цінності, інші почуття, інші цілі. Точніше вони не інші, а просто більш дорослі, більш глибокі і вагомі», – кажуть вони. Пара одружилась знову у вересні 2023 року і продовжують допомагати тваринам.

Зірка району

Ця товстенька і чарівна собака живе на проспекті Слобожанському. Вона місцева знаменитість. І вона не безхатня, адже її господарі – усі місцеві жителі. «Вона спить у під’їзді. Часто гріється в кав’ярні. Її пригошають в усіх магазинах. Коли обстріл чи дощ, її беруть додому.

Але вона прагне от саме бути тут, гуляти на майданчику, контролювати район!» – розповідає місцевий житель, фотограф Станіслав Губкін.

Він часто допомагає безхатнім тварина, або тим, кого евакуювали з зони бойових дій, фотографує та закликає брати цих пухнастиків в родини. А саме співпрацює з дніпровською спільнотою допомоги тваринам.

Ніколи не пізно робити добро. Почніть робити його і ви, зробивши донат, репост чи просто взявши хвостика з притулку!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: