Skip to content

ОФІЦІЙНО Лише для технічного користування: що показав аналіз проб води з колонок, облаштованих у Дніпрі

Супрун Юлія

колонка з водою

У Дніпрі облаштували 97 колонок на правому та лівому берегах, а також встановили 86 бочок на правобережжі. Обласний центр має досвіт блекаутів та пов’язаних з ними перебоїв водопостачання, але зараз у містян є доступ до технічної води у разі екстрених ситуацій. Для перевірки якості води фахівці взяли проби води з колонок. Про це пише Наше місто.

колонка з водою

Проби води взяли у двох точках Дніпра, де облаштовані колонки. Перша – на бульварі Рубіновий, 8, а друга – по вул. Ю. Кондратюка, 26. Аналіз проводили у незалежній лабораторії кафедри екології та захисту навколишнього середовища НТУ “Дніпровська політехніка”.

колонка з водою

Цими колонками мешканці Дніпра можуть користуватися цілодобово. Вода в них буде навіть під час екстрених відключень світла. Але пити її не можна, вона не проходить хлорацію та не є питною, – розповів представник КП “Дніпроводоканал” Ян Майдан.

Ян Майдан

Саме він відібрав проби води з двох колонок для дослідження у лабораторії.

Насамперед ми перевірили на органоліптичні властивості (метод визначення показників якості продукції на основі аналізу сприйняття органів чуття: зору, нюху, слуху, дотику, смаку, – ред), фізико-хімічні властивості та подивились реакцію, – пояснив Юрій Бучавий, доцент кафедри екології НТУ «Дніпровська політехніка».

лабораторія

 Можна зробити висновок, що ця вода придатна лише для технічного користування, – підсумував доцент кафедри екології НТУ “Дніпровська політехніка” Юрій Бучавий.

Лабораторія

Отже, спеціалісти радять утриматися від споживання цієї води для пиття та приготування їжі навіть після кип’ятіння. За їхніми висновками,   використовувати її можна лише для санітарно-технічних потреб та у садово-парковому господарстві.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі продовжують вдосконалювати фільтри на насосних станціях.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: