Skip to content

На випадок блекауту: у Дніпрі об’єкти критичної інфраструктури забезпечені альтернативними каналами зв’язку

На випадок блекауту: у Дніпрі об’єкти критичної інфраструктури забезпечені альтернативними каналами зв’язку

Радіозв’язок – це ефективний засіб комунікації в умовах блекауту. Тому Дніпро забезпечують іншими каналами зв’язку. Черговий по місту перевірив роботи з забезпечення об’єктів критичної інфраструктури альтернативними каналами зв’язку на випадок блекауту, – передає «Наше Місто».

Внаслідок російських терористичних ракетних обстрілів критичної інфраструктури в Україні, міська влада Дніпра почала активно реагувати та шукати нові рішення у галузі зв’язку. Мер Дніпра, Борис Філатов, визначив головне завдання – забезпечити альтернативні засоби комунікації для об’єктів критичної інфраструктури, щоб не бути залежними від мобільного зв’язку та Інтернету. Оскільки при відсутності електроенергії припиняється робота обладнання операторів та провайдерів, вони вирішили впровадити радіозв’язок.

Головним аспектом є стабілізація роботи критичної інфраструктури міста, де працівники продовжують працювати навіть під час блекауту, забезпечуючи стабільність обладнання та контроль над ситуацією. Впровадження радіозв’язку дозволяє керівникам об’єктів критичної інфраструктури легко спілкуватися між собою, аналізувати ситуацію та повідомляти вищим керівникам для прийняття оперативних рішень. Це ініціатива, спрямована на підвищення підготовки та безпеки.

Радіостанції вже успішно використовуються працівниками різних комунальних підприємств міста, таких як Теплоенерго, Дніпровський електротранспорт, Транспортна інфраструктура, Дніпровський метрополітен, Міськсвітло і інші. Вони сприяють ефективній комунікації між керівниками департаментів, підприємствами, інженерами, енергетиками, представниками аварійних служб та диспетчерами.

Костянтин Цепенніков, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації, який є черговим по місту сьогодні, перевірив виконання доручення міського голови щодо забезпечення об’єктів критичної інфраструктури альтернативними каналами зв’язку на випадок блекауту.

На випадок блекауту: у Дніпрі об’єкти критичної інфраструктури забезпечені альтернативними каналами зв’язку

«КП «Теплоенерго», яке підпорядковане Департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР отримали від КП “ІНФО-РАДА-ДНІПРО” 20 рацій. Оскільки досвід блекауту, який припав на опалювальний сезон 22-23 рр., показав що найважчим для комунальників було лишатись без звʼязку. Адже деякі котельні могли працювати на акумуляторному баці (бак запасу води) та від дизельного генератора, але цей процес організувати без звʼязку з керівництвом підприємства, тепловими дільницями, іншими профільними КП, які могли забезпечити підвоз води — просто неможливо. Тому, в цьому році містом було прийнято рішення організувати на підприємствах критичної інфраструктури альтернативні засоби звʼязку», – зазначає директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко.

Таким чином радіостанції працюють в захищеній мережі, а також забезпечені джерелами безперебійного живлення. В умовах блекауту вони працюватимуть від 12 до 18 годин, цього часу має бути достатньо для ремонту електричних мереж.

Нагадаємо, раніше ми писали, що робити у разі, якщо зник мобільний зв’язок та Інтернет: інструкція.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: