Skip to content

Весняна, Яруна, Люцифер і Гаррі: ТОП рідкісних імен для новонароджених українців

ТОП рідкісних імен 2024 - Наше Місто

2023 рік приніс цікаві тенденції у виборі імен для новонароджених українців. З одного боку, спостерігається стійка популярність класичних варіантів. З іншого – зростає цікавість до незвичайних та рідкісних імен, пише «Наше місто» з посиланням на Департамент правового забезпечення Дніпровської міськради.

Лідерами серед жіночих імен стали Марія, Соломія, Єва та Поліна. Серед чоловічих – Максим, Марк, Тимофій, Олександр, Данило та Михайло. Ці імена протягом багатьох років залишаються улюбленими серед українських батьків.

Варто відзначити і появу нових трендів. Дедалі частіше батьки обирають для своїх дітей імена, що підкреслюють українську ідентичність: Весняна, Дана, Дзвінка-Ія, Яруна, Зореслава, Килина. Цікаво, що деякі з них мають давнє коріння і повертаються до вжитку після багатьох років забуття.

ТОП рідкісних імен 2024 - Наше Місто

Називали дітей також і дуже рідкісними іменами: Пауліна, Оріяна, Євдокія, Клара, Афіна-Пенелопа, Вогнена, Арія, Матільда, Іуліанія, Зореслав, Леслав, Яніслав, Велес, Ратмир, Кий, Люцифер, Граф, Корній, Будимир, Вір, Еней, Серафим, Єрофій, Люксор, Еней, Елізар, Іоанн, Гаррі, Адоніс, Арес, Іліодор, Марс, Тео, Ян, Доміан, Зевс, Грей, Кай.

Важливо пам’ятати, що вибір імені – це відповідальне рішення. Ім’я буде супроводжувати людину протягом усього життя, тому воно повинне подобатися як батькам, так і дитині.

Законодавство України чітко регламентує питання присвоєння імен новонародженим. Згідно зі статтею 28 ЦК України, ім’я фізичної особи, яка є громадянином України, складається із прізвища, власного імені та по батькові. Ім’я фізичній особі надається відповідно до закону.

Сімейний кодекс України також містить положення, що стосуються вибору імені для дитини. Якщо батьки перебувають у шлюбі, ім’я дитини визначається за їхньою згодою. У разі відсутності згоди спір вирішується органами опіки й піклування або судом.

Отже, 2023 рік продемонстрував, що українські батьки при виборі імен для своїх дітей керуються як традиціями, так і новітніми трендами. Різноманіття імен свідчить про багатство української культури та прагнення батьків дати своїм дітям оригінальні та красиві імена.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: