Skip to content

Вайфай, зони для сидіння та аварійне освітлення: за минулий рік в будинках ОСББ у Дніпрі облаштували 10 укриттів

Вайфай, зони для сидіння та аварійне освітлення: за минулий рік в будинках ОСББ у Дніпрі облаштували 10 укриттів

У Дніпрі за минулий рік провели ремонт та облаштували 10 укриттів у будинках ОСББ. Одне таке сховище вміщує у собі до 50 осіб. У цьому році планують продовжити роботи, – передає «Наше Місто».

У Дніпрі за Програмою розвитку ОСББ на підставі Розпорядження міського голови у 2023 році департамент з питань самоорганізації населення відремонтував та облаштував 10 укриттів. Сьогодні черговий по місту Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, перевірив виконані роботи в одному з ОСББ.

У будинку ОСББ «25/31» по вул. Олекси Повстенка, 31 торік завершився ремонт укриття. Воно розраховане на 50 людей: як для мешканців будинку, так і для будь-кого з містян. У такому сховищі є вайфай, вбиральні, раковини, зони для сидіння з лавочками. Також працює система вентиляції та пожежна сигналізація. На випадок відключень світла передбачено аварійне освітлення. Окрім того, в укритті є 2 входи.

Загалом на 2024 рік також заплановано провести ремонт та облаштування ще 2 укриттів в ОСББ.

Наразі триває прийом заявок на ремонтні роботи в ОСББ та кооперативах. Для того, щоб підвальне приміщення було облаштовано як укриття за кошт міста, воно має відповідати ряду вимог. Зокрема:

  • вхід висотою не менше 2 метрів;
  • якщо площа підвалу більша за 50 кв метрів, то має бути 2 входи;
  • відсутність комунікацій на шляху евакуації;
  • відсутність транзитних труб чи труб, які не можна перекрити з підвалу;
  • наявність вентиляції та пожежної сигналізації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі у будинку по вул. Алана Шепарда, 9 встановили майже 180 вікон і дверей, які вилетіли під час обстрілу.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: