Skip to content

«Простуда», яка ледве не позбавила життя: у Дніпрі медики врятували жінку, яка випила жарознижувальні

Ксенія Куземко

У Дніпрі бригада швидкої допомоги врятувала життя жінці, яка самостійно лікувалася від гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРЗ) вдома. Пацієнтка перебувала у важкому стані з клінічними проявами анафілактичного шоку. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на пост у фейсбуці медика Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД Віктора Пальчинського.

Жінка кілька днів страждала від симптомів гострого респіраторного захворювання, приймаючи звичні для таких випадків препарати. Коли температура тіла знову піднялася, вона випила жарознижуючий засіб, після чого її стан різко погіршився.

На тілі жінки з’явилися великі плями кропив’янки, що супроводжувалися нестерпним свербіжем. Згодом вона відчула ускладнене дихання та загальну слабкість.

Чоловік пацієнтки негайно викликав швидку допомогу. Завдяки оперативним діям медиків, життя жінки було врятовано.

Цей випадок є  нагадуванням про те, що самолікування може бути небезпечним. При виникненні будь-яких симптомів, особливо якщо вони не зникають або погіршуються, важливо звернутися до кваліфікованого лікаря.

Раніше ми писали, у Дніпрі 12-річний хлопчик прийняв велику дозу ліків, після чого втратив свідомість. На виклик приїхала бригада екстреної допомоги – медики «відкачували» дитину 77 хвилин.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: