Skip to content

Податок на розкіш 2024: за які авто в Україні доведеться додатково заплатити

Ксенія Куземко

Податок на розкіш 2024: за які авто в Україні доведеться додатково заплатити

Хоча розмір мінімальної заробітної плати в Україні зріс у 2024 році, це не призвело до автоматичного збільшення транспортного податку для всіх. Насправді, список автомобілів, за які громадяни повинні сплачувати податок, скоротився. Про це повідомили у Міністерстві економіки, пише «Наше місто».

Уряд України оприлюднив список моделей автомобілів, власникам яких доведеться сплатити транспортний податок у 2024 році. Перелік включає 184 моделі таких марок, як Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Porsche, Toyota, Land Rover та інші.

В Україні оподатковуються транспортним податком лише легкові автомобілі, вік яких не перевищує п’яти років, а їхня вартість еквівалентна 375 мінімальним заробітним платам. Порівняно з 1 січня 2023 року рівень мінімальної зарплати зріс із 6,7 тисячі гривень до 7,1 тисячі гривень. Тепер під податок на розкіш підпадають авто вартістю 2 662 500 гривень і більше.

Розмір транспортного податку не залежить від вартості вашого авто. Його ставка фіксована і до 2024 року становить 25 000 гривень за рік за кожен легковий автомобіль, що підлягає оподаткуванню.

Платити податок за транспортні засоби зобов’язані як фізичні, так і юридичні особи, але процес сплати для них відрізняється.

Раніше ми писали, в Україні податок на нерухомість сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Базою оподаткування є загальна площа таких об’єктів, включаючи їх частки. Яким буде розмір податку на нерухомість у 2024 році.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: