Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Мальовнича атмосфера та допомога ЗСУ: як у Дніпрі функціонує ОСББ «Тверська, 19»

У Дніпрі співвласники ОСББ «Тверська, 19» оточили себе красою. Кожного, хто зайде на подвір’я, зустрічає гніздо з лелеками – своєрідний символ миру. Поряд – облаштований дитячій майданчик. А у вільний час мешканці будинку плетуть маскувальні сітки для ЗСУ. Детальніше про це – в матеріалі «Наше місто».

Лише раз відвідавши цей будинок, можна з упевненістю назвати його зразковим. Світлі під’їзди з сучасним ремонтом, металопластикові вікна, нові двері, камери спостереження. На підвіконнях – квіти. І це ще не все, що зробили співвласники ОСББ «Тверська, 19».

«Сім років тому мешканці нашого будинку вирішили на зборах створити ОСББ. За цей час ми багато чого зробили. Замінили труби опалення, водопостачання, каналізації. Ми встановили паркан навколо будинку, ворота. Це захищає нас від асоціальних осіб. Тож у нас спокійно, тихо. У нас дуже дружні мешканці і будинок гарний», – розповідає голова правління ОСББ «Тверська, 19» Світлана Бардакова.

Більш того, активна група мешканців будинку вирішила допомагати нашим військовим, плетуть маскувальні сітки. Місце для цього знайшли у підвалі будинку. Але спочатку привели його до ладу.

«Я з перших днів повномасштабного вторгнення займаюсь волонтерством Ми готували їжу для оборонців. Потім я почула від хлопців, що їм дуже потрібні маскувальні сітки. Розповіла про це своїм сусідам і ми вирішили плести сітки. Вийшли на волонтерів, які нас навчили. Зараз плетемо сітки, кікімори, шиємо накидки спеціальні. Також ми збираємо донати на допомогу ЗСУ», – сказала Світлана Бардакова.

Щодня близько двадцяти осіб працюють у імпровізованій майстерні, участь беруть лише мешканці цього будинку. Приходить той, в кого є вільний час, дехто навіть цілими родинами.

«Ми вважаємо, що кожен має допомагати ЗСУ. У мене немає синів, але все одно не можу спати спокійно, коли знаю, що хлопці на фронті захищають мене та мою родину. Тому чим можу, тим допомагаю – це моя громадянська позиція», – додала Світлана Бардакова.

Дівчата кажуть, що плетуть з молитвою, щоб Бог дав нам Перемогу і захисники живі повернулися додому.

«Я не працюю, донька навчається онлайн, а я плету сітки. Білі плетемо взимку, восени плели жовті. Віримо, що вони збережуть життя нашим воїнам», –  сказала мешканка будинку Таміла.

Разом з матусею прийшла і другокласниця Анна. Вона також вправно плете сітки і сподівається, що це допоможе наблизити Перемогу.

«Я швидко навчилась плести сітки, це не складно. Хочу допомогти нашим військовим перемогти російських окупантів», – каже Аня.

Протягом дня спільними зусиллями людям вдається зробити одну велику сітку. За півтора роки мешканці цього будинку виготовили 257 сіток та 416 кікімор.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як плетуть маскувальні сітки у Дніпрі.

Фото: Володимир Федорищев.

Категорія: Важливо, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: