Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 5-9 лютого – афіша подій

Дарина Сухоніс

Новий тиждень розпочався з майже весняної погоди. Куди піти у Дніпрі і які цікаві події чекають містян, дізнавались журналісти «Нашого міста».

Понеділок, 5 лютого

Космічні вихідні: новий дім

Це історія про дивовижну подорож Сонячною системою у пошуках найбільш придатної до колонізації планети або супутника. Захоплений астрономією підліток Айзек та надзвичайно розумний кіт Кларк вирушають у космічну пригоду, щоб знайти місце, яке у майбутньому зможе стати новою домівкою для людства. Друзі дізнаються багато нового про планети, та розуміють, що замість колонізації інших планет, варто спочатку навчитися дбати про Землю.

У 100-хвилинну програму відвідування Планетарію входить:

– ознайомлення з експозицією

– перегляд мультфільму у Зоряній залі

– жива лекція-подорож зоряним небом

Де і коли: 14.30, Planetarium Noosphere, вартість: 050 701 8882

Вівторок, 6 лютого

Галерея живих картин у ТЕЛЕТЕАТРІ

Єдина в Україні локація імерсивного простору: Анімовані картини нон-стоп. Кращі картини Далі, Пікассо, Босха, Клімта, Художників імпресіоністів. Формат повного занурення. Зручні місця з вільною розсадкою. Імерсивна фотозона . Простір для знаходження гармонії з собою та мистецтвом. Місце для натхнення та нового бачення живопису. тПовне занурення і відчуття присутності з ефектом левітації. Простір для справжніх поціновувачів мистецтва та тих, хто лише хоче до нього долучитись.

Де і коли: щоденно з 12.00 до 19:00, узвіз Крутогірний, 9 Телетеатр

Середа, 7 лютого

Зірки нашої галактики

Тематична лекція «Зірки нашої галактики» — це захоплива подорож у світ зірок та туманностей, в ході якої ви дізнаєтеся про різні типи зірок, їхні особливості та життєві цикли. Ви дізнаєтеся про взаємодію зірок у зоряних системах та походження чорних дір.

Не проґавте нагоду поглибити ваші знання про зорі та будову галактики Чумацький Шлях.

У 100-хвилинну програму відвідування Планетарію входить:

– ознайомлення з експозицією

– перегляд фільму «Зоряна колиска: від атомів до життя» у Зоряній залі

– жива тематична лекція

Де і коли: 16.30, узвіз Крутогірний, 10 Planetarium Noosphere, вартість: 050 701 8882

Де Твій Брат, Авель?

За мотивами п’єси Юліу Едліс

1965 рік. В кафе одного курортного містечка випадково зустрілися два чоловіки, які  23 роки тому знаходилися в німецькому концтаборі на території України. Один з них не відразу впізнав іншого, точніше зробив вигляд, що не впізнав. Поступово між ними зав’язується не дуже приємний діалог стосовно їхнього минулого… А при чому тут Авель? – запитаєте ви.

Пригадаємо біблійну історію про двох братів.  Каїн приніс в дар Богу від плодів землі, Авель же приніс в жертву первістків тварин свого стада. Каїн, розсердившись, що Бог віддав перевагу жертві Авеля, вбив свого брата. Коли Бог запитав його: «Де Авель, брат твій?» Він відповів: «Хіба я сторож братові моєму»? Бог карає Каїна прокляттям: «Ти будеш вигнанцем і бурлакою на землі», але при цьому мітить його «Каїновою печаткою», щоб ніхто його не вбив.

Хто ж кому Каїн, а хто Авель у цій моновиставі? Відповідь на це та інші питання глядач отримає у фіналі…

Де і коли: 18:00, Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка, вулиця Воскресенська, 5 вартість від 120 грн

Четвер, 8 лютого

Віншування володарів Відзнаки імені Олеся Гончара

Щорічна відзнака імені Олеся Гончара вже тривалий час є не просто вшануванням гідних особистостей, це ще й один особливий спосіб об’єднання тих, хто живе з Україною в серці незалежно від національності та громадянства

Де і коли: 14.00, 1 корпус НТУ «Дніпровська політехніка», Просп. Д. Яворницького, 19 аудиторія 57

Люче і Фелікс

За п’єсою Лаури Черняускайте “Люче ковзає”(Liučė čiuožia)

Ця історія про зв’язок між минулим та майбутнім, відповідальність у стосунках та процес прощення.

Фелікс і Люче, перебувають у шлюбі п’ять років, але не мають дітей. Люче вирішує покинути чоловіка, незважаючи на свою любов до нього. Залишившись сам, Фелікс занурюється у спогади про свою юність та пригадує всі родинні розчарування. Можливо ці побоювання приводять його до краю. Він пиячить, зваблює заміжніх жінок, але не знаходить гармонії. Але герої знаходять себе саме в той момент, коли замість того, щоб розглядати своє оточення, починають дивитися в одному напрямку.

Ми зануримо вас у складні емоційні переживання героїв і глибоке розмірковування про сенс життя, цінність родинних зв’язків та важливість внутрішнього примирення.

Де і коли: 18:00 Дніпровський академічний театр драми та комедії, проспект Дмитра Яворницького, 97, вартість від 250

П’ятниця, 9 лютого

Іво Бобул «І буде день і буде ПЕРЕМОГА»

Легендарний Іво Бобул з великим концертом в Дніпрі! З любов’ю до України та вірою у Перемогу! 9 лютого о 18:00 у ПК «Машинобудівників» з великим благодійним концертом на підтримку ЗСУ виступить Іво Бобул! Концертна програма матиме символічну назву «І буде день, і буде перемога!». Для шанувальників Іво Бобул готує всіма улюблені і знані хіти, нові композиції, написані вже під час великої війни в Україні та сюрпризи. Іво Бобул – Народний артист не лише за званням, а й за визнанням народу. Багато пісень із його репертуару заслужено визнані золотими хітами естради, адже важко знайти в Україні людину, яка б їх не чула! Серед них «Розмова з тобою», «Душі криниця», «Місячне колесо», «Берег любові», «Якщо любиш – кохай», «На Україну повернусь», «Осінній сад», «Скрипалю», «Одна-єдина» та ще багато інших.

Де і коли: 18:00, БК Машинобудівників, вул. Робоча, 166, вартість від 200 грн

СИМФОНІЧНИЙ КОНЦЕРТ

Цього вечора запрошуємо вас на неймовірної краси великий симфонічний концерт, емоційний і проникливий! У програмі: Роберт ШУМАН. Концерт для фортепіано з оркестром. Антон БРУКНЕР. Симфонія n.3. Прем’єра. Виконується вперше в Дніпрі. Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії Диригент Віктор ПЛОСКІНА, заслужений артист України Соліст: Артур ОСТАПЧУК (фортепіано, м. Запоріжжя)

Де і коли: Дніпровська філармонія ім. Л.Когана, вулиця Воскресенська, 6 , вартість від 200 грн

Лісова Пісня

М. Скорульский Балет-феєрія на 2 дії «Лісова пісня» – бренд українського балету. Балет, створений композитором М. Скорульским, став візитною карткою українського хореографічного мистецтва.

Де і коли: 18:00,  Дніпровський академічний театр опери та балету, просп. Дмитра Яворницького, 72А  вартість від 100 грн

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: