Skip to content

Двічі втрачала бізнес через війну: історія кондитерки з Донбасу, яка відкрила у Дніпрі «Пекарню»

Релокований бізнес у Дніпрі - Наше Місто

Секретар міськради Олександр Санжара в рамках чергування по місту відвідав кафе «Пекарня» (ФОП Горбачова Ганна Леонідівна), яке є релокованим бізнесом. Черговий перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо налагодження допомоги релокованому бізнесу у місті Дніпрі, повідомляє сайт «Наше місто».

Релокований бізнес у Дніпрі - Наше Місто

З 2015 року Ганна Горбачова має статус внутрішньо переміщеної особи з м. Горлівка до м. Торецьк Донецької області. У травні 2022 року за програмою релокації переїхала до Дніпра.

Релокований бізнес у Дніпрі - Наше Місто

До повномасштабного вторгнення займалась кондитерською діяльністю, має значний досвід у цій сфері бізнесу.  Після евакуації Ганна Леонідівна зіштовхнулася з проблемами, як і всі, хто покинув свої домівки: чуже місто, страх, нерозуміння, що робити далі, наскільки будеш затребуваний у великому місті. Пані Ганна перевезла з собою пічку, тістоміс та інше обладнання. На сьогоднішній день її «Пекарня» успішно працює. Щоденно випікає хлібобулочні вироби та печиво.

Релокований бізнес у Дніпрі - Наше Місто

«Коли переїжджаєш в чуже місто, перевозиш свій бізнес, дуже важливо, коли тобі міська влада каже «Ми Вас раді вітати!». Мені в буквальному сенсі надали «няню», яка допомагала у вирішенні багатьох питань. На всі питання через декілька хвилин надавалась вся необхідна інформація», – зазначила власниця ФОП.

Ганна Леонідівна минулого літа відвідувала наради для релокованих бізнесів, що проводились у міській раді з метою з’ясування  гострих питань щодо започаткування та ведення підприємницької діяльності в існуючих умовах та можливої допомоги з боку Дніпровської міської ради. 

Дніпровською міською радою на постійній основі надавалась інформаційна, консультаційна допомога та супровід підприємству ФОП Горбачова Ганна Леонідівна, «Пекарня» (проспект Гагаріна, 40-ж) щодо нагальних питань, а саме:  

• Здійснено моніторинг з пошуку виробничих приміщень. 

• Надано контакти перевізників для транспортування виробничого обладнання, що залишилось у місті Торецьк Донецької області; 

• Підприємство отримало доступ до актуальної бази вакансій, розміщеної на телеграм-каналі Work_DniproUA інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради для пошуку працівників;  

• Запропоновано можливість з розселення працівників підприємства у гуртожитках.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: