Skip to content

З ворожого полону звільнили захисника «Азовсталі», родина якого загинула внаслідок ракетного удару по Перемозі у Дніпрі

З ворожого полону звільнили захисника «Азовсталі», родина якого загинула внаслідок ракетного удару по Перемозі у Дніпрі

З полону довелося врятувати захисника «Азовсталі», який потрапив до полону разом зі своєю дружиною Тетяною у травні 2022 року. Але вдома його зустріне лише донька, адже майже уся родина захисника загинула внаслідок ракетного удару по Перемозі, передає «Наше Місто».

Загалом з початку повномасштабного вторгнення з ворожого полону було визволено 3035 захисників та захисниць, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. А сьогодні, 31 січня, Україна повернула з полону ще 207 українців. Повертаються додому медики, які рятували українських воїнів у нелюдських умовах. Також приїжджають додому військовослужбовці, які майже 2 роки були на страшних катівницях – у ворожому полоні.

Серед них і Захар – військовий, який потрапив у полон у травні 2022 року. Він захищав нашу країну з самого початку. 24 лютого 2022 року він, разом зі своєю дружиною, став на оборону у Маріуполі – вони були захисниками «Азовсталі». 17 травня подружжя вийшло звідти, але, згідно з наказом, потрапило в полон, склавши зброю. Жінку вдалося обміняти менше ніж за пів року. Після звільнення вона разом з сім’єю оселилася у Дніпрі.

Проте, потім сталася страшна трагедія. 14 січня 2023 року армія рф вдарила ракетою по багатоповерхівці на Перемозі. Там була дружила військового Тетяна, 19-річна донька Ліана та мати Тетяни – 75-річна Антоніна Коновалова. Вони усі загинули у той день від рук окупантів.

У Захара залишилася лише старша донька Русана. У той трагічний день вона була в Одесі, бо мала там справи. Її мати мала бути на службі в ЗСУ, але залишилася вдома, бо захворіла. Сестра та бабуся також перебували у квартирі – займалися хатніми справами. Русана каже, що говорила по телефону з мамою у той день – вона тоді стаказала донці: «У нас все тихо, наче, відпочивай». Але в результаті влучання ракети у будинок 118 на Перемозі вони усі опинилися під завалами, в результаті чого загинули.

Тож, наразі Русана чекає додому батька, якого не бачила майже 2 роки.

У координаційному штабі також повідомляють, що додому сьогодні також повернеться старший лейтенант, який боронить Україну з 2014 року, пройшов Дебальцеве і двічі відзначений орденом «За мужність». Визволені з неволі двоє рідних братів, солдати ЗСУ Анатолій та Павло. Врятований також ще один оборонець острова Зміїний тощо.

Історію родини Захара, яка загинула 14 січня через ворожу ракету можна прочитати тут.

Нагадаємо, раніше ми писали історію військового з Дніпра, який у 24 роки став командиром бойового підрозділу

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: