Skip to content

У Дніпрі вандали розграбували та пошкодили залізобетонне укриття на вулиці М. Міхновського

У Дніпрі вандали розграбували та пошкодили залізобетонне укриття на вулиці М. Міхновського

За час повномасштабного вторгнення у Дніпрі було встановлено 123 захисні залізобетонні споруди в районі зупинок громадського транспорту та в районі масових скупчень людей. Проте, місцеві вандали постійно розкрадають укриття. Тож, черговий по місту перевірив стан сховища, яке розташоване за адресою вул. М. Міхновського, 25, – передає «Наше Місто».

Дніпро продовжує турбуватися про безпеку жителів міста. У 2022 році було встановлено 36 залізобетонних укриттів, у 2023 – ще 87. Для того, аби змонтувати таке сховище, спочатку за допомогою вантажівок провозять деталі на те місце, де заплановано встановити укриття. Після цього комунальники зварюють частини між собою. Коли укриття стає повністю монолітним, його починають облаштовувати, а саме встановлюють двері, підключають до електромережі, встановлюють лави для комфорту містян, розміщають поруч біотуалет і урни для сміття.

Окрім того, комунальники фарбують та прикрашаються готове укриття малюнком, аби відвідувачі могли легше знаходити його у випадку небезпеки. Загалом на облаштування одного укриття від монтажу до фарбування в середньому потрібен тиждень роботи. Після завершення робіт укриття повністю готове до використання.

Сьогодні, під час чергування Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, проінспектував стан укриття, яке розташоване за адресою вул. М. Міхновського, 25.

Укриття розраховане на 60 людей, має лави, урни для сміття та біотуалет поруч. Не так давно у цьому укритті були пошкоджені двері вандалами. Тому нещодавно його було відновлено. Проте, під час чергування виявилося, що укриття знову постраждало від вандалізму – повністю розкрадено електричне устаткування (залишився тільки щиток), а на одній із дверей сліди грубого злому, в результаті чого також відсутня ручка.

Випадки вандалізму для міста великою проблемою. За минулий рік було пошкоджено чи розкрадено майно у 30 укриттів на загальну суму близько 350 тисяч гривень.

Тому дніпрян закликають дбайливо ставитись до міського майна. Адже все це – саме для комфорту та безпеки мешканців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Дніпропетровщині з’явилось укриття, де можна насолодитися мистецтвом.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: