Skip to content

Скандальна недобудова братів Каснерів на Лабораторній: чим закінчилося судове засідання у Дніпрі

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Мадяр подякував Дніпру за допомогу і підтримку

В Дніпрі на вулиці Лабораторній вже давно триває скандал через п’ятиповерхову недобудову. Незаконне будівництво цієї п’ятиповерхівки триває вже близько 10 років. Місцеві мешканці вже втомилися боротися із незаконними діями, які становлять загрозу безпеці жителів вулиці. Проте брати Каснери не реагують на заборону будівництва, – передає «Наше Місто».

Вчора, 24 січня у Дніпрі розглядали справу щодо оскарження забудовником наказу Мін’юсту, у якому його було позбавлено права власності на цей об’єкт. Адвокат Олександр Довженко розповів журналістам «Дніпра Оперативного», що власник недобудови не має дозвільних документів на будівництво на вулиці Лабораторній, 89.

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Мадяр подякував Дніпру за допомогу і підтримку

За словами адвоката, який представляє інтереси дніпрян, що мешкають по сусідству із незаконним будівництвом, документи забудовника, які подавалися при первинній реєстрації, були скасовані, оскільки не відповідали дійсності. Так, брати Каснери у 2021 році зареєстрували право власності на це майно в Павлограді. Згідно з документами це був нібито 5-поверховий будинок із 28 квартирами.

У відповідь на такі дії сусіди звернулися до Мін’юсту, у результаті чого право власності знову скасували. Після цього було відкрито кримінальне провадження по 2 справах: через незаконну реєстрацію з боку реєстраційної служби та незаконні дії з боку забудовника та особи, яка проводила технічну інвентаризацію.

Варто зазначити, що у 2023 році за позовом Дніпровської міської ради та управління державного будівельного контролю було отримано рішення про знесення незаконного будівництва на Лабораторній, 89. Окрім того, є рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, постанова третього апеляційного адміністративного суду, яка залишила без змін рішення суду першої інстанції. Обома цими рішеннями забудовника було зобов’язано знести будівлю.

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Мадяр подякував Дніпру за допомогу і підтримку

Забудовник подав позов до Жовтневого районного суду, сподіваючись оскаржити наказ Мін’юсту та відстояти свою недобудову. Для того, аби досягнути своїх цілей, власник намагався видати аварійну будівлю за укриття.

«Невстановлені службові особи Дніпровської міської ради, здійснили незаконні дії (…), встановивши бетонні блоки, чим заблокували доступ до первинного укриття для збереження життя», – йдеться у заяві власника до органів СБУ.

Сусіди кажуть, що будівля виглядає, наче розвалиться від першого вітру, тому намагання власника видати її за укриття – абсурдне. Окрім того, раніше недобудові приписували статус «волонтерського центру» і нібито хотіли зробити з неї «житло для переселенців».

Таким чином, 24 січня, пройшло чергове засідання по цій справі. Суд заслухав сторони процесу та оголосив перерву до 26 лютого.

Нагадаємо, раніше ми писали історію працівниці Прозорого офісу з Дніпра, яка вже 22 роки допомагає людям

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: