Skip to content

Будівля валиться людям на голови: у Дніпрі чергову недобудову Каснерів видають за «укриття»

Чергову недобудову Каснерів у Дніпрі видають за «укриття». Будівля валиться людям на голови, але СБУ розслідує скаргу власників, пише «Наше місто».

Приватний сектор по вулиці Лабораторній. Тут серед невеликих садиб височіє незграбна пʼятиповерхова недобудова.

Пан Сергій вкотре оглядає стіни власного будинку, які поступово вкриваються тріщинами. Бо 10 років тому незаконне будівництво розпочалося майже впритул до його дому.

Відтоді чоловік багато разів вимагав від правоохоронних органів вплинути на власника споруди Максима Головянка. Але той користується послугами сумнозвісних братів-забудовників Каснерів. І саме через їхні корупційні звʼязки юридична тяганина триває роками, а судові рішення про знесення незаконної будови досі не виконані.

Серед відомих причетних імен, зокрема, слідчі поліції Андрій Гончарук та Сергій Марушкін, і також колишній суддя Бабушкінського райсуду Литвиненко, якого вже звільнили з посади.

Наразі мерія Дніпра заблокувала підхід до будівництва.

«Ми вдячні місту, що вони почули наше звернення і своєчасно та оперативно відреагували. Бо без підтримки нам було б дуже тяжко», — зауважує господар іншого прилеглого будинку, пан Володимир.

Утім, власник незаконної недобудови, звернувся до Служби безпеки України з абсурдним звинуваченням:

«Невстановлені службові особи Дніпровської міської ради, здійснили незаконні дії (…), встановивши бетонні блоки, чим заблокували доступ до первинного укриття для збереження життя», — йдеться у заяві Головянка до органів СБУ.

Своєю чергою, слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу УСБУ Юрій Соколов  визнав споруду по вул. Лабораторна «речовим доказом» та передав її на зберігання особі, яка її і зводить. Тобто тому самому Максиму Головянку — чим фактично унеможливив рішення цієї проблемної ситуації для інших містян.

Те, що недобудову видають за «укриття», у сусідів приголомшує: «Та яке тут може бути «укриття?» Воно саме може завалитися і когось завалити. Вони просто намагаються продовжити будівництво».

До цього, кажуть люди, споруді вже приписували статус «волонтерського центру». Пізніше з будівлі хотіли зробити нібито «житло для переселенців». Натомість сусіди змушені ухилятися від інструментів і будматеріалів, що летять просто їм на голови.

«Дитині на той момент було до пів року. Це міг би бути смертельний випадок», — розповідає пані Анастасія.

Будівельне свавілля братів Каснерів у різних містах країни триває вже багато років. У Дніпрі мерія системно веде боротьбу із такими самочинними забудовами. Це близько десятка обʼєктів по всьому місту, найвідомішим з яких є так звана «каракатиця» по вул. Князя Володимира Великого, буд. 13Б.

Тож надзвичайно прикро бачити, що під час повномасштабної війни, коли одні співробітники Служби безпеки України дають відсіч рф, інші можуть збагачуватися з коштів незаконних забудовників через сфабриковані кримінальні провадження.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: