Skip to content

Кардіохірурги Дніпропетровщини рятують життя поранених бійців за допомогою магнітного екстрактора (Відео)

Кардіохірурги Дніпропетровщини рятують життя поранених бійців за допомогою магнітного екстрактора

Кардіохірурги в Україні провели найскладнішу операцію на серці, у якому застряг уламок. Унікальна операція була проведена за допомогою магнітного екстрактора – прилада, що допомагає витягувати з тіла найдрібніші частинки предметів, – передає «Наше Місто».

Лікарі у Києві провели найскладнішу операцію на серці та дістали уламок з перикарда за допомогою магнітного екстрактора. Таким приладом рятують військових і у лікарнях Дніпропетровщини. Олег Биков, керівник волонтерського центру «Штаб оборони Кременчука» розповідає журналістам ДніпроТБ, що магнітний екстрактор надає змогу витягувати уламки навіть дуже маленького розміру.

«Настільки малі, що від маленького цвяха і до уламка, який буде декілька сантиметрів у довжину. Ми, до речі, сьогодні будемо вигружати звіт від травматологів Дніпра, і там саме маленькі уламочки були вилучені з кінцівок військового», – розповідає керівник волонтерського центру.

Такий виріб є вже у кожній обласній лікарні, оскільки під час війни є дійсно незамінним та може врятувати не одне життя. За словами Олега Бикова, Дніпропетровщина, Харківщина, Запоріжжя, Херсон — це основні точки, куди були направлені магнітні екстрактори.

Також керівник волонтерського центру розповів про Едельвейс, інший прилад для видалення уламків з тіла. За його словами, з приладом можна працювати навіть у польових умовах.

«З ним можна працювати як у польових умовах, так і в першій, другій та третій ланці евакуації, тобто без проблем. “Едельвейсом” оперував медик 93 бригади. Він видаляв уламки своєму ротному саме в польових умовах, і це було зроблено за 1,5 хвилини. І те, що раніше не діставалися уламки, зокрема з кінцівок. Я думаю, що з появою нашого екстрактора тепер ці уламки будуть діставатися. Не треба, щоб вони залишалися в тілі, капсулювалися, становилися частиною організму людини, бо рано чи пізно вони будуть приносити дискомфорт, – каже Олег Биков.

Нагадаємо, раніше ми писали про бізнесмена з Дніпра, який пішов добровольцем на війну і став снайпером.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: