Site icon Наше Місто

Куди здати новорічну ялинку на утилізацію у Дніпрі: адреси

Зимові свята вже позаду, і настав час подумати про те, що робити з новорічною ялинкою. Просто викинути її на смітник – не найкращий варіант, адже це неекологічно. З живої ялинки можна отримати багато користі. Кореспондент «Наше місто» дізнався, як викинути живу ялинку, не зашкодивши природі з посиланням на телеграм-канал департамента екологічної політики.

При розкладанні звичайна двометрова ялинка виділяє близько 16 кг вуглекислого газу. Це негативно впливає на наше атмосферне повітря. 16 кг СО2 прирівнюється до процесу виготовлення 160 паперових стаканчиків.

Тому щоб зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, важливо утилізувати ялинку правильно. Не варто викидати її на смітник, адже так вона буде розкладатися протягом багатьох років, виділяючи при цьому шкідливі речовини.

Найкращий варіант – це віднести ялинку на спеціальну точку збору. Там її подрібнять і перероблять на чіпси для мульчування та компост. Це корисні матеріали, які можна використовувати для поліпшення якості ґрунту.

Здати ялинку можна за такими адресами

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version