Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО У Дніпрі на Набережній Перемоги, 118 не буде меморіального скверу, – Борис Філатов

14 січня виповнилась річниця трагедії на Набережній Перемоги, 118 у Дніпрі. Сьогодні пройшов пам’ятний захід за участю мешканців та міської влади, пише «Наше місто». Міський голова Борис Філатов підкреслив, що це його особиста трагедія.

«Поруч живе моя рідна сестра, мої племінники живуть на ж/м Перемога. Живуть і жили мої однокласники. Цей магазин рибальський – колишня кулінарія, куди я їздив на велосипеді. Тому я скажу, що для мене це особиста трагедія», – сказав Борис Філатов.

Щодо облаштування меморіального скверу поряд з будинком, Борис Філатов сказав, що перш за все буде враховуватись думка мешканців цього будинку.

«Тут не буде меморіального скверу, тому що люди категорично проти. Вони проти будь-яких пам’ятників, табличок та усього іншого. Тому ми тут зробимо благоустрій, буде газон, ялинки, лавочки, тощо. У будь-якому випадку ми будемо прислуховуватись до думки людей», – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Мер також повідомив про підтримку людей, що постраждали внаслідок атаки та реконструкцію постраждалого будинку.

«Якщо казати про те, як далі ми будемо допомагати людям. Це самий складний проект реконструкції будинків, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів. Якщо казати про Ірпінь, Бучу. Там зносяться будинки і будуються нові. А тут було потрібно зробити так, щоб не завалилися під’їзди, що знаходяться поруч. Фактично, це – реконстукція будинку. Зараз йдуть підготовчі роботи. У березні ми почнемо реконструкцію. Всі люди, які проживають у квартирах, окрім того, що вони отримали від міської та обласної влади відшкодування в розмірі 2 млн.грн., також отримали гроші на оренду квартир. Вони відселені за кошти ТГ», – підкреслив очільник міста.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: