Skip to content

Аферисти викрадають гроші через сайти-близнюки: як дніпрянам не потрапити в пастку (відео)

Шахрайські схеми та оборудки – тема, яка не втрачає своєї актуальності. Щоб не стати жертвою афер, важливо бути пильним та дотримуватися кількох простих правил. Подробиці повідомляє  «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Аферисти вдаються до найхитріших прийомів, щоб ввести людей в оману. Вони можуть використовувати психологічні фактори, щоб залякати або обдурити жертву. Шахраї часто звертаються до людей, які психологічно залежні від чогось, наприклад, від комп’ютерних ігор. Вони пропонують їм вигідні пропозиції, які змушують людей діяти необдумано і надавати шахраям свою особисту інформацію.

«Способів вимагання якихось грошей, впливу фінансового на громадян їх забагато. Є таке поняття, як вбивчий ланцюжок – це низка події у вигляді ланцюжка, яка доводить злочинця до успіху, до виконання свого злочину. Серед них є дуже багато психологічних факторів», – стверджує в.о завідувача кафедри кібербезпеки та інформаційних технологій УМСФ Дмитро Прокопович-Ткаченко.

Сайти-близнюки — ще один популярний «прийом». Аферисти створюють підроблені сайти, які виглядають як офіційні сайти поштових операторів. На цих сайтах вони просять жертву ввести особисті дані або сплатити передоплату за товар, який насправді не існує.

«Інтерфейс підроблюється повністю. Тобто, треба знати як мінімум правильну адресу. Знаходитися в безпечній, краще – в домашній мережі, ну, і найголовніше – більшість сервісів, банкінги, пропонують двоетапну аутентифікацію. Тобто, це завжди підтвердження по вашому номеру. Шахраю – це дуже важко зробити», – пояснює етичний хакер Нестір Сугак.

Щоб не стати жертвою шахраїв, важливо дотримуватися таких порад:

  • Не довіряйте нікому, хто пропонує вам вигідні умови. Завжди перевіряйте інформацію, перш ніж щось купувати або робити.
  • Не натискайте на підозрілі посилання в електронних листах або повідомленнях.
  • Використовуйте складні паролі для всіх своїх облікових записів.
  • Регулярно оновлюйте свої паролі та особисту інформацію.
  • Завжди зберігайте свою конфіденційну інформацію в різних місцях.
  • Якщо ви вважаєте, що стали жертвою шахраїв, негайно зверніться в поліцію.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: