Site icon Наше Місто

У Дніпрі перевіряють, як підприємці прибирають сніг: які штрафи сплачують порушники

У Дніпрі перевіряють, як підприємці прибирають сніг: які штрафи сплачують порушники

Негода завдала великого клопоту комунальникам. Але прибирати сніг та почистити тротуар біля своїх магазинів, кафе, закладів надання послуг повинні самі підприємці. Звісно, прибрати треба не лише ґанок будинку, але й вулицю до проїзної частини, – передає сайт «Наше місто».

На жаль, так роблять не всі. Проте як підприємці міста прибирають свої території перевіряли інспектори благоустрою.

– Сьогодні у зв’язку з негодою, перевіряємо як підприємці дотримуються діючих правил по прибиранню снігу, – каже Микола Фесенко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради. – Кожного дня в рейди виходять десь 15 інспекторів. Перевіряємо ретельно! Якщо територія не прибрана, виписуємо припис на усунення порушень. У випадку, коли підприємець ігнорує вимогу припису, складаємо адмінпротокол та відправляємо на спеціальну комісію.

У рейді, в якому побували журналісти «НМ», інспектор виписав приписи ювелірної крамниці та перукарні, які знаходяться на проспекті Яворницького. Їх володарям треба потурбуватися, щоб відвідувачі, або просто городяни, які проходять мимо, були у безпеці.

Зазвичай більшість підприємців прислуховуються к вимогам інспекторів і тому не отримують адмінпротоколи. Про це свідчить минулорічна статистика.

– За весь минулий рік у Дніпрі було надано 308 розпоряджень та виписано 14 протоколів, – зазначає Руслан Мороз, начальник міської інспекції з питань благоустрою. – У цьому – виписано близько 70 розпоряджень. Адміністративні протоколи поки що не складалися.

За словами начальника інспекції, найбільші труднощі виникають із великими підприємствами, яким легше сплатити штраф, ніж витрачатися на двірників.

Сподіваємось, що у цьому році ситуація зміниться на кращу.

Нагадаємо, що штраф за невиконання приписів може становити від 340 до 1700 гривень. Повідомити інспекцію про недбайливих підприємців можна за телефоном (056) 756-98-86 або на офіційній сторінці у Facebook. Також можна звернутися на Єдину гарячу лінію ДМР за телефонами: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Фото: Володимир Федорищев.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version