Site icon Наше Місто

Все життя присвятив спорту: у Дніпрі у свій день народження помер відомий тренер України

У Дніпрі 1 січня помер Заслужений тренер України Микола Юхимович Лічман. Трагедія сталася в його День народження, коли йому виповнилося 86 років. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на публікацію Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та міста Дніпро.

За даними енциклопедії сучасної України, тренер народився в Херсонській області, в селищі Зелене. У 1964 році він закінчив Київський інститут фізичної культури. У 1982 отримав звання Заслужений тренер України.

Микола Лічман навчав майбутніх спортсменів метанню молота.

Працював тренером-викладачем спортивного клубу металургійного заводу ім. Г. Петровського (1960–67); спеціаліз. ДЮСШ № 3 (1967–88); від 1988 – викладач вищого училища фізичної культури (усі – Дніпропетровськ). Підготував м. сп. А. Винника, Р. Черкашина, В. Шевченка, майстер спорту міжнародного класу С. Дорожона, О. Дриголя, Б. Кащенка, Ю. Пастухова.

Раніше ми писали, 27 грудня 2023 року перестало битися серце старшої медичної сестри консультативно-діагностичного відділення №1 підрозділу 3 КНП МКЛ 6» ДМР – Лавренко Ольги Яківни.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version